Eivind Hjelmtveit er gått ut av tiden.

Det var med sorg vi mottok budskapet om Eivind Hjelmtveits bortgang. Eivind var en betydelig pådriver når Kunstnerforeningen skulle sikre sine fond og midler. Som leder av Økonomisk Råd bidro han med sin innsikt til den formuen vi i dag forvalter.

Eivind var teatersjef for Riksteatret, og bidro til det som førte til at Norge fikk sine mange velfungerende regionteatre. Hans ledelse av Oslo kinomatografer var også fremsynt, han delte noen av de store salene opp i mindre, og slik økte tilbudet.

Eivind var innehaver av Storkorset i Purpurnæseorden. Han vil bli dypt savnet.

Bjørn Birch, styre- og foreningsleder

Publisert i Informasjon