Teaterdagene på Toten

TEMA TEATER 25 år!

Tema Teater er stolt over å ha holdt på som profesjonelt teater i 25 år på Toten. Men vi er et turnerende teater, og har spilt våre forestillinger og program over hele Norge. Vi kan vise til 25 teaterproduksjoner på disse 25 årene.  80 000 besøkende for barn, voksne, ungdom og eldre, og nå har vi passert 960 forestillinger rundt om, fra Mehamn i nord og til Flekkefjord i sør. Hovedtyngden av forestillinger har likevel vært, Oppland, Akershus, Buskerud, Telemark  og Oslo.

Med støtte fra Østre Toten kommune, Den kulturelle skolesekken, Oppland Fylkeskommune, Oppland Arbeiderblad, Totens Sparebank og Kunstnerforeningen Oslo feirer vi jubileet med Teaterdagene på Toten, som rommer 18 forestillinger på 6 dager. Teater Innlandet gjester med «Solveigs 2. sang» – som nylig vant Ibsen-prisen og er nominer til Heddaprisen. Teater Leven, fra Lillehammer gjester alle de 8 barneskolene i kommunen med «Hjemmusa og fjellmusa» mens teaterkompaniet fra Hamar gjester de to ungdomsskolene med «Mullah Sigurd»

Festforestillingen Kransen og Kronen fra Tema Teater, åpner dagene på Østre Toten kulturhus, og videre spiller vi selv «Kvinnene i maleriet» – en idé inspirert av et av Signe Scheels maleri på Skrivegården Undesløs 23.mai og

«Amtmannens døtre» som dramlesning på Amtmannsgården Stenberg 25.mai Se hele programmet her: www.temateater.no/teaterdagene

 

Publisert i Film- og scenekunst

Per Kleiva – minneutstilling i Galleri Kunstverket

Per Kleiva Winter Music 2017, serigrafi

Kunstverket Galleri presenterer:

Per Kleiva

(1933-2017) 

Grafikk  Minneutstilling

07.04.–16.05.2018 

Per Kleiva har med sin grafikk satt et solid avtrykk i både norsk kunstliv og norsk kunsthistorie. Serigrafiet ble for kunstneren et viktig medium for å uttrykke både et politisk og kulturpolitisk engasjement fra 1960-tallet til i dag. Kleivas grafiske blad ble utgangspunkt for malerier og skulpturarbeider, samtidig som han demonstrerte at materialarbeider og malerier også kunne ta form som grafiske trykk. I år er det 55 år siden hans gjennombrudd ved Høstutstillingen i 1963.

Utstillingen i Kunstverket Galleri er så langt den største og mest sammensatte retrospektive presentasjonen av Kleivas grafiske produksjon. Minneutstillingen søker å formidle både den tidsånd enkelte av hans mest kjente grafiske blad ble skapt i, parallelt som den understreker at Kleivas sammensatte grafiske oeuvre har et formspråk og budskap som strekker seg langt utenfor den tid og kontekst de er skapt i.

Per Kleiva Grafikk (Forlaget Press)

 

Boken Per Kleiva Grafikk (Forlaget Press) Ble lansert  i anledning utstillingsåpning. Boken søker å gi et overblikk over Per Kleivas produksjon og kunstnerkarriere. Redaktør og hovedforfatter er Merete Hovdenak, tekster ved Harald FlorJan Erik Vold og Johan Harstad. Boken er designet av Henrik Haugan ved Snøhetta arkitektkontor.

 

Publisert i Billedkunst

Drikkevisekonsert på Josefine

Publisert i Musikk

Gabriella Gøransson i Østfold Kunstnersenter

 

 

 

 

Om ØKS

Publisert i Billedkunst

Geir Johnson – Clear a Saloon på Parkteatret Scene

Publisert i Musikk

Lars Roger Furnes -70års-jubileumsutstilling

Hommage a Hayter Musikk

LARS ROGER FURNES

70 – års jubileumsutstilling 26. april-12. mai

Galleri BI-Z, avdeling Mandal

 

Hommage á Hayter

Lars Roger Furnes’ separatutstilling i Galleri BI-Z åpner 26. april.

Utstillingens tittel er «Hommage á Hayter».  Furnes ønsker slik å fremheve spesielt en av sine læremestre under studietiden i Paris, professor Stanley William Hayter i Atelier 17, i Rue Didot 10.

Utstillingen inneholder 40 arbeider; maleri, grafikk og akvareller.

Lars Roger Furnes studerte i fire år ved Staatliche Hochschule für Bildende Künste i Berlin under professorene Mathias Koeppel og Wilhelm von Braun-Feldweg (1971-1975); han var tilknyttet Atelier Nord i Oslo (ved Anne Breivik) i 1977 og Atelier 17 i Paris (ved Stanley William Hayter) i 1981; han studerte ved École Nationale Supérieure des Beaux-Arts i Paris under professor Yankel fra 1980 til 1983. I løpet av denne tiden ble han også tildelt fransk statsstipend, samt opphold på Maison de Norvège, Cité Universitaire. Han holdt også en stor Fredsutstilling i Paris som vakte stor oppmerksomhet, – Exposition pour la Paix, i Galerie Jean Camion, i 1982.

I årene 1984- 1985 studerte Lars Roger Furnes på Statens Kunstakademi i Oslo.

Lars Roger Furnes har stilt regelmessig ut separat og på kollektivutstillinger i inn og utland siden 1974. Han debuterte på Statens Kunstutstilling (Høstutstillingen) i 1982 med maleriet «Hjulbåt på Nilen». Lars Roger Furnes har utsmykket og er innkjøpt til en lang rekke institusjoner, banker og bedrifter. Han mottok Ålesund Bys Kunstnerpris i 1999.

Kunsthistorikeren Svein Thorud skriver i utstillingskatalogen: «Billedkunsten til Lars Roger Furnes står i en solid, malerisk tradisjon. Furnes er en fabulerende kunstner. Hans malerier karakteriseres av en symbolsk billedverden. Furnes knyttet an til den maleriske retningen som oppstod på midten av 1960-tallet som en reaksjon på den nonfigurative modernismen. Dens fremste eksponenter var John David Nielsen, Svein Strand og Eilif Amundsen. Denne nye figurasjonen var dekorativ, sensuell og gåtefull. Dens motiver var for en stor del interiører. Retningens utøvere fant inspirasjon i de kultiverte, norske nyromantikerne fra mellomkrigstiden og franske impresjonister som Pierre Bonnard».

Utstillingen i Galleri BI-Z viser et tverrsnitt av Lars Roger Furnes sin produksjon fra 1977 til i dag, med vekt på grafikk. Miljøperspektivet er fremtredende i hans kunst.  Furnes sin studietid ved École Nationale Supérieure des Beaux-Arts hos professor Jacque Yankel 1980 -1983 og hos den verdenskjente grafiker Stanley William Hayter i Atelier 17 i disse Paris årene, fremheves av Lars Roger Furnes som retningsgivende og stimulerende for hans kunstneriske virke.  Især har Stanley William Hayter hatt betydning for Furnes’ teknikk og koloritt, og utstillingen tilegnes derfor, denne gang, Stanley William Hayter. Men studietiden ved Beaux – Arts i Paris hos den berømte Jacque Yankel har også hatt stor betydningen for Furnes.  Likeledes har professorene ved Statsakademiet i Berlin øvd stor innflytelse for Furnes’ kunstneriske virke.

Kontakt: Lars Roger Furnes: 97 19 06 19

Bernt Bisseth: 916 36 235

Publisert i Billedkunst

Oslo Open Kunstfestival 21.og 22 april

Til helgen er det Oslo Open Kunstfestival med åpne atelierer over hele Oslo. https://osloopen.no/

Trafo Kunstnerhus på Tøyen

Publisert i Billedkunst

Gitte Magnus i Soft galleri

Gitte Magnus Detalj fra tekstilarbeidet «Et annet sted».

12. april – 27. mai 2018

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 12. april kl 18.00 – 20.00.

>> Les mer her

Publisert i Billedkunst

Akvarellkurs 30. juli – 4. august 2018

Publisert i Billedkunst

Wenche Øyen i Hvaler Kunstforening

Publisert i Billedkunst

Informasjon

Velkommen til nettsidene til Kunstnerforeningen. Guri Heinonen er nettredaktør. Klikk Kontakt oss i menyen over ved henvendelser. Bildet på forsiden er et foto av Per Krohgs maleri på Grand Café, som vi har fått tillatelse til å bruke.

Arkiv