Desemberutstilling på Ekely

Foto: Kirsti Grotmol

DESEMBER UTSTILLING I EDVARD MUNCHS ATELIER EKELY

Minneutstilling med tidligere Ekely kunstnere i det store rommet

Bård Breivik, Arne Breidvik, Else Hagen, Ragnhild Langmyr, Ada Madsen, Terje Moe, Jan Thomas Njerve,

Eva Koller Orud, Anne Raknes, Jon Strand, Tom Sandberg, Per Ung, Frans Widerberg, Nils Aas,

Salgsutstilling i det lille rommet

Nåværende Ekelykunstnere viser små bilder og skulpturer, salg rett fra vegg

Onsdag 6. desember kl. 18

Åpning av utstillingen. Musikalsk innslag: sang Sean Bell

Torsdag 7. desember kl. 19 – 21.30

Fotokurs på mobiltelefon med Hanne Jonassen.

Lær å ta foto og redigere foto med din mobiltelefon. Kr. 150

Onsdag 13 . desember kl. 20

Konsert med Bendik Hofseth, Sidiki Camara, og Jacob Young. Kr. 250

Tirsdag 19. desember kl. 19.30

Ekelyden synger julen inn. Enkel servering etterpå – Julegløgg og hjemmebakst

CROQUIS

Mandag 4, 11 og 18 desember kl. 19-21

Adresse: Gråbrødreveien 7. Ta med egne tegnesaker, kr. 70 pr. gang

Åpningstider: Fredag, lørdag og søndag kl. 11 –16 t.o.m. 31. desember

Adresse: Jarlsborgveien 14

Publisert i Billedkunst

Julia Vance – nytt alter i Hønefoss nye kirke

Innvielse og vigsling av nye Hønefoss kirke:
Søndag 10. Desember kl 11
(dørene åpner kl 10)
Omvisning av den kunstneriske utsmykningen:
ved kunstnerne kl 14

Julia har den glede å innvitere deg til innvielse og presentasjon av hennes arbeider for nye Hønefoss kirke. Hun har løst de liturgiske møblene på en skulpturell måte, og med sitt forsmspråk. Nytt alter, font og prekestol er hugget i den vakreste italienske hvite marmor. Alteret har hun gitt en åpen form – en visuell transparens, der marmoren ser ut som den er bøyd og henger i løse luften med all sin tyngde. De tre liturgiske møblene kan minne om store penselstrøk frosset i luften. Hun har også formet en gulvutsmykning i kirkens inngangparti.
Kunstner Peter Sutton har skapt en fantastisk utsmykning i Fondveggen.
Kunstkonsulent er Angela Barco Barón.
Kirken er tegnet av René de Groot, LINK Arkitektur.

Velkommen!

Publisert i Billedkunst

Kransen og Kronen – ny forestilling fra Tema Teater

Ny forestilling fra Tema Teater. Premiere 4.desember på Gjøvik. På turné i 2018

Forestillingen er en hyllest til våre tre Nobelprisvinnere i litteratur, Bjørnson, Hamsun og Undset. Fire korte monologer der vi treffer Maria Stuart, Kristin Lavransdatter, Victoria og fiskerjenten Petra, flettet sammen gjennom fiolinmusikk av Johan Sebastian Bach.

Forestillingen varer ca. en time. Med Marieke Bettman og Gro Ann Uthaug

Ta kontakt med Tema Teater for bestilling av forestillingen, eller mer informasjon.

pressefoto: David Leithe (Dynamis Design)

Publisert i Film- og scenekunst

MesterMøter i Galleri Voksenåsen

Kjære alle kunstkontakter og venner.

Hjertelig velkommen til kunstutstillingen MesterMøter i Galleri Voksenåsen.

MesterMøter er en salgsutstilling av norsk og svensk kvalitetskunst med bredde i uttrykk, formspråk og materialer.

Utstillingen vil i løpet av perioden fram til jul, stadig by på ny og spennende kunst av høy kvalitet. Det vil bli arrangert omvisninger og kunstnermøter i løpet av høsten. Følg med på Voksenåsens hjemmeside www.voksenaasen.no

Galleri Voksenåsen er lokalisert i Voksenåsen hotell og konferansesenter i Ullveien 4 på Voksenkollen i Oslo. Voksenåsen er Norges nasjonalgave til Sverige, og ligger flott til 501 moh med formidabel utsikt og vakre lokaler. Egnet til både kurs, konferanser, selskaper og et glass foran peisen på kveldstid. Det er åpent for kunst og hygge på Voksenåsen hele døgnet. En perle for opplevelser og sjelefred!

Omvisninger på dagtid eller kveld kan bestilles av private og bedrifter. Om ønskelig kan omvisninger kombineres med et glass, snacks eller et måltid i restauranten. Ta kontakt med booking eller resepsjon på tlf. 22811500 eller epost: hotell@voksenaasen.no eller kristin@kulturkonsept.no

I løpet av utstillingsperioden vil du møte spennende kunst av følgende kunstnere:

Lars Lerin, Morten Viskum, Steve Joy, Harald Fenn, Therese Nortvedt, Kåre Espolin Johnson, Knut Jørgensen, Dagfinn Knudsen, Inger Sitter, Lars Lerin, Frans Widerberg, Roj Friberg, Dan Young, Kjartan Slettemark, Daniel Østvold, Eline Heramb, Peter Esdaile, Unni Askeland, Christopher Rådlund, Håkon Bleken, Giske Sigmundstad, Sverre Bjertnæs, Magne Austad, Ørnulf Opdahl, Håkon Anton Fagerås, Benjamin Bergman, Knut Steen, Ulla Mari Brantenberg, Alex Lislerud, Marian Heyerdahl, Ole Lislerud, Inger Johanne Brautaset, Hilde Vemren, Magne Rygh og Thore Heramb med flere.

Voksenåsen og KulturKonsept ønsker alle hjertelig velkommen til MesterMøter.

KulturKonsept tilbyr uforpliktende hjemlån og gode betalingsmuligheter.

 

KulturKonsept minner samtidig om kunstutstillingen JazzFlowers med Liz Bowman i Sparebanken Øst på Holtet i Kongsveien 94. Åpent i bankens åpningstid. Velkommen.

 

Publisert i Billedkunst

Britt Juul stiller ut i Jhon møbler

Britt Juul har de siste 20 årene jevnlig hatt utstillinger, både separat og kollektivt. Arbeidene er hovedsakelig maleri, men også grafikk, akvarell og arbeider i andre teknikker. Hun jobber innen en klassisk modernistisk tradisjon, der fargenes dynamiske krefter er sentrale i hennes uttrykk

Hennes bilder gir en vakker samklang med møbler fra den kjente danske arkitekten og kunstneren Finn Juhl. Mange av hans verker fra 1940 og -50 tallet har blitt ikoniske designklassikere med sitt organiske skulpturelle formspråk.

Vi har gleden av å vise bilder av Britt Juhl ut dette året i vårt galleri i Erling Skjalgssons gate 21, inn fra Bygdøy allé. www.jhonmobler.no

 

Publisert i Billedkunst

«Tid har kjærligheten ikke» – Cafeteateret

For billetter, https://nordicblacktheatre.hoopla.no/sales

Publisert i Film- og scenekunst

Den blå tonen – kunstbok om Haakon Engelsen

Den blå tonen
Kunstbok og biografi om Haakon Engelsen for mer info: www.haakonengelsen.no 
Kunstboka «Den blå tonen»

En ny kunstbok og biografi om Haakon Engelsen utgis.  Den er på 137 sider og mange gjengivelser av bildene hans i høy kvalitet samt en biografi om kunstneren.

Boka lanseres lørdag 21. november kl 15.00 på Årnes kulturhus. Den vil også være til salgs ved åpningen av utstillingen på Årnes kulturhus 14. november kl. 12.

Boka koster kr 350 direkte fra kunstneren. Haakon Engelsen kan kontaktes på telefon 63 90 26 49. Den kan også kjøpes på bokhandelen på Årnes

Publisert i Billedkunst

Ny utstilling i Galleri Blaker Skanse

Velkommen til utstillingsåpning Lørdag 18.11- Kl. 13 – 17 

Svein Mamen og Inge Jensen inviterer til utstillingen ‘Møtet’. Vår kjære kollega, lærer og professor i maleri Arvid Pettersen åpner utstillingen. Forfriskninger – musikalsk innslag 

KunstSkansen inviterer til utstillingen ‘Møtet’ i Galleri Blaker Skanse. Galleri Blaker Skanse ble etablert i 2015 på initiativ fra kunstnerfellsskapet KunstSkansen og med støtte fra Sørum kommune og Akershus Fylkeskommune.

«Møtet» er syvende utstilling i GBS og den første i serien hvor en kunstner fra KunstSkansen inviterer en billedkunstner til felles utstilling.

 

 

Publisert i Billedkunst

Brit Fuglevaag stiller ut i Galleri Ismene

Alle blomstene 193×140 cm

Invitasjon til åpning av Brit Fuglevaags fjerde separatutstilling i Galleri Ismene i Trondheim torsdag 9. novemebr kl 19. Utstillingen varer til 27. november.

Helt siden debuten i 1965 har Fuglevaag vært et kraftsentrum i norsk kunst. Hun var en reformator av tekstilkunsten med sine eksprerimentelle, monokrome tepper på 60- og 70-tallet, og var landets første tekstilprofessor ved SKHS i Oslo. Hennes senere arbeider bærer preg av stor kjærlighet til den frodige og blomstrende naturen og inntrykk fra sine opphold i Finnmark og på Aure.

Kunstneren vil være tilstede på åpningen.

Publisert i Billedkunst

Invitasjon til boklansering – Wenche Øyen

Velkommen til boklansering 4. november kl 14.00, Enerhøgdveien 21, 1459 Nesodden

Presentasjon av boken, liten konsert med Natasja Rybak, klaver og Igor Rybak, fiolin

Wenche Øyens bok er en historie om hennes liv som billedkunstner. Mange kjenner henne som en dyktig barnebokillustratør, men det er bare en liten side av hennes kunstnerskap. Det var som landskaps- og portrettmaler hun markerte seg fra starten av. Senere ble det portretter, og ikke minst for hennes særegne akvareller.

Mange har et forhold til Øyens kunst. I denne boken forteller bildene stort sett alene. Boken handler om mennesker kunstneren har møtt og som har vært viktig for hennes kunstnerskap, som Arne Nordheim, Einar Økland, Olav H. Hauge med mange flere.

Les mer om forfatteren

Boken kan bestilles hos kunstneren og koster kr 399,-

Publisert i Billedkunst

Informasjon

Velkommen til nettsidene til Kunstnerforeningen. Guri Heinonen er nettredaktør. Klikk Kontakt oss i menyen over ved henvendelser. Bildet på forsiden er et foto av Per Krohgs maleri på Grand Café, som vi har fått tillatelse til å bruke.

Arkiv