Jomfrulandutstillingen 2018

Jorunn Steffensen deltar på årets Jomfrulandsutstilling fra 23.Juni – 10.august. Åpent alle dager 11.00-16.00. Velkommen.

Jomfrulandsutstillingen arrangeres i år for 21. gang i den fredede Fyrmesterboligen på Jomfruland, i regi av Kragerø kommune, Kulturkontoret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jorunn Steffensen Horisontale striper, akryl, tekstil på finer. To paneler; 122,5 x 153,5cm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publisert i Billedkunst

Hilde Mæhlum – Skinnarlandsamlinga

HILDE MÆHLUM
I fjellsida oppom Vierlid på Rauland vart det hausten 2017 avduka ein stor bronseskulptur laga av bilethoggar Hilde Mæhlum. Skulpturen heiter «Vidsyn» og det er ein fin trimtur, 15 – 20 minuttar, opp til denne frå bilvegen. Skulpturen er ei polera maske av bronse på eine sida og eit tilsvarande andlet på andre sida . Eit typisk Hilde Mæhlum motiv. Namnet Vidsyn er ein god karakteristikk av utsikten, men det er også ein eigenskap som skulpturen har. Når du går framom den så fylgjer han deg med augo så han ser deg om du er heilt ut i kanten av synsfeltet på den eine eller andre… Les meir

Publisert i Billedkunst

NEI – gjestespill fra Berlin i Teateret, Kristiansand

Publisert i Film- og scenekunst

Sommerutstilling i Hovedøya Kunstsal

Se info på hjemmesiden www.kunstsalen.no
Publisert i Billedkunst

Østlandsutstillingen 2018

Publisert i Billedkunst

Utstillinger av Karl Erik Harr, våren/ forsommeren 2018.

Karl-Erik og Gisle Harr

Etter maleriutstilling i Galleri Elsa i Namsos i april/ mai, åpner Karl Erik Harr 9.juni, utstillingen «Jeg vet en vind» på Petter Dass-museet på Alstahaug i Nordland.Her vises illustrasjoner til Erik Bye og Petter Dass. Harr har illustrert begge disse skipperne i norsk visekunst.Kunstneren vil selv være tilstede på åpningen og kåsere. St. Hansaften åpner Karl Erik Harr en maleriutstilling med tema «Hav», sammen med sin sønn Gisle Harr på Gamle Ormelet på Tjøme.Utstillingen skal være årets sommerutstilling på det populære Kultursentret.Åpning kl 14, kl 15 blir det en forestilling med Aage Kvalbein, Aud Nyegaard og Karl Erik Harr på senen i Gamle Ormelet.»En reise i mine malerier» bilder, ord og toner.

Les mer her: https://www.gamleormelet.no/

NYTT MUSEUM I NORD.

Karl Erik Harr bygger i år et nytt museum på Kjerringøy. Huset, som er et intimt museum skal inneholde samlinger av Harrs kunst fra tidlig 1970- tall fram til i dag. Bodø kommune skaffet bygget en rimelig tomt, like ved det gamle Handelstedet på Kjerringøy. Museet vil også vise illustrasjoner, tegninger, grafikk og studier fra et langt kunstnerliv. Kunstneren har laget en ideell stiftelse.

Det skal drives i samarbeid med lokale aktører som Kjerringøy Bryggehotell, Markens Grøde som produserer ost i toppklasse og har en fin kafe, samt museet Kjerringøy Handelsted.

Museet viser kunst, men får samtidig stor kulturhistorisk betydning, i form av nordnorsk historie og kystkultur, samt nordnorsk mytologi i eventyr og sagn.

Museet vil bli en ny attraksjon i Salten- regionen.

 

 

Publisert i Billedkunst

Hanne Christiansen i Galleri Dropsfabrikken

Publisert i Billedkunst

Gabriella Göransson deltar på utstillingen Papirkunst

Publisert i Billedkunst

Ny musikk og tekster av Frode Barth og Øystein Wingaard Wolf

Lørdag, 2. June kl. 16:30 spiller de på Festivalen Rød resept i Trosterudvillaen, Dr. Dedichensvei 28, kl. 16:30

“På lørdag kommer ingen ringere enn Øystein W. Wolf og Frode Barth. Øystein er en av våre aller største skatter, og sammen med Frode Barth er de resept for alle sinn. Øystein Wingaard Wolf er en norsk forfatter og sanger som siden debuten på Aschehoug i 1981 har utgitt nærmere femti diktsamlinger og romaner. Gjennomgående temaer er individ, sjel og gud. Frode Barth har utgitt og medvirket på en rekke CD-utgivelser, gjestet festivaler i inn- og utland og deltatt i TV- og radioprogram. Samtidig er han en aktiv komponist med produksjon på rundt 400 verk innen flere genre som scenemusikk, seriøs musikk, jazz, pop/rock og filmmusikk. Trust Trosterud og disse herlige fyrene og kom!”

Det er ellers et spennede festivalprogram innen de fleste kunstgenre fra 1-3. Juni:
https://www.trosterudvillaen.no/hva-skjer.php


Frode Barth, frodebarth@frodebarth.com,
Phone: +47 90645924, Skype ID: frodebarth
www.facebook.com/frodebarth
www.oslogitarskole.no
www.barthrecords.com
www.culture-break-borders.com
www.soundcloud.com/frodebarth
www.frodebarth.com
www.myspace.com/frodebarth

 

 

 

Publisert i Musikk

Karl Seglems nyhetsbrev

Takk for varm mottaking av mi tredje diktsamling Kvervel. Poesikonsertane var særs vellukka og mange kjøpte boka. Den er framleis å få kjøpt – med dedikasjon. Send bestilling hit (klikk!) Du kan bla i boka her (klikk!). Det ligg også ein video ute her, der eg les eit dikt (klikk!)

Neste konsert blir med min eminente trio + Berit Opheim. Eg gler meg veldig til konsert i Naturhuset i Utladalen, eller utanfor. Konsert 4.juli kl. 15.00. Opent for publikum og med over 20 gjester, journalistar, media m.meir frå utlandet som er på veg til fine Førdefestivalen. Dei får ein smakebit av Utladalen – Norge, musikken og kulturen før det. Vi set saman eit konsertprogram som inneheld trad.-stoff, Grieg-stoff og Seglem-stoff. Edvard Grieg reiste som kjent inn i Jotunheimen via Utladalen fleire gonger, med eigen kløvhest for portvintønne. Han og hans gode ven Frantz Beyer. Say no more.

Sommaren min går med til å øva og komponere ny musikk. I hovudsak ferdigstilling av bestillingsverk til Nynorske Litteraturdagar i Aurland/Flåm med tittelen Verdsarv. Urframføring 20.oktober. Ny musikk, nye møter –

I september lanserer Karl Seglem & Christoph Stiefel Group 2CD: Monsterjazz og Hopp (and smile) på det nederlandske plateselskapet New Arts/Challenge. Vi skal turnere i september. Sjekk vår promo-video her (klikk!), og send booking-førespurnad hit (klikk!) Vi har ledige datoar i september mellom konsertar i Zurich og Oslo.

Førebels vil eg ikkje røpa for mykje om det nye albumet som kjem på NORCD i november, anna enn at det er noko eg har arbeida med i over 3 år. Meir info i neste skriv (juni). Ynskjer alle strålande mai-dagar. Iår hoppa vi over våren og gjekk rett på sommar. Heilt greit, dersom det ikkje viser seg at sommaren no bli haust, og så har vi det gåande……

 

 

Publisert i Musikk

Informasjon

Velkommen til nettsidene til Kunstnerforeningen. Guri Heinonen er nettredaktør. Klikk Kontakt oss i menyen over ved henvendelser. Bildet på forsiden er et foto av Per Krohgs maleri på Grand Café, som vi har fått tillatelse til å bruke.

Arkiv