20kr mynten 2018 – DNT 150år – utformet av Martine Linge

Motivet «Kart og kompass» skal prege jubileumsmynt i 2018

Norges Bank skal i 2018 utgi en 20-krone sirkulasjonsmynt med spesialpreg for å markere 150-årsjubileet for Den Norske Turistforening (DNT). Billedkunstner Martine Linge vant konkurransen om utforming av jubileumsmotivet.

Norges Bank inviterte fem kunstnere til en konkurranse om utforming av jubileumsmotivet på myntens bakside. Vinner av konkurransen ble Martine Linge, med motivet «Kart og kompass».

Motivet kan sees som et kompass i bruk. Kompasshusets grepkant omkranser et utsnitt fra et turkart med vann, elv, stier og symbolet for en selvbetjent hytte. Myntmotivet illustrerer både muligheter og hjelpemidler for aktiv deltakelse i friluftslivet, og symboliserer dermed DNTs arbeid med tilrettelegging for naturopplevelser.

Det kan bli gjort mindre justeringer i motivet før mynten settes i produksjon. Forsiden vil som ved tidligere utgivelser være et kongeportrett.

DNT vil feire jubileet med en hovedmarkering i januar 2018. Norges Bank samarbeider med DNT i forbindelse med utgivelse av mynten.

For mer informasjon kontakt:

Andreas Andersen, kommunikasjonssjef
Tlf. 22 31 61 63 / 98 84 86 44

Leif Veggum, direktør i Enhet for kontante betalingsmidler
Tlf. 22 31 62 93 / 97 14 15 14

post@martinelinge.no

www.martinelinge.no

Publisert i Billedkunst

Informasjon

Velkommen til nettsidene til Kunstnerforeningen. Guri Heinonen er nettredaktør. Klikk Kontakt oss i menyen over ved henvendelser. Bildet på forsiden er et foto av Per Krohgs maleri på Grand Café, som vi har fått tillatelse til å bruke.

Arkiv