Casa Kvam

Kunstnerforeningen fikk denne leiligheten i gave fra Marit Hoem Kvam, som hun eide sammen med sin mann Oddvar S. Kvam. Oddvar var æresmedlem og tidligere leder i Kunstnerforeningen.

PUERTO MARINA Calle Isla de Ibiza N# 3 Piso 3 Departamento A Los Alcazares Murcia

Om beliggenhet:

Leiligheten i Los Alcazares ligger ca. 50 minutters kjøring fra Alicante. Vi har kontakt med en som henter og bringer. Turen koster €80 og betales direkte til sjåføren. Annen offentlig kommunikasjon er komplisert. Den mest behagelige dør-til-dør service er denne.

Reise:

SAS har direktefly til Alicante. Sjekk SAS https://www.sas.no
NORWEGIAN flyr distansen, finn billetter på https://www.norwegian.no
Det nyeste flyselskapet FLYR finner du på https://flyr.com
Det finnes også en mindre flyplass, Murcia-San Javier Airport.

Leiebil:

Ønsker du å reise litt rundt, kan du leie bil med denne lenken.

Om byen:

Los Alcazares er en fiskerlandsby, som ligger i Murcia provinsen. Den nå avdøde filmstjernen Esther Williams kalte den naturlige innsjøen Los Alcazares ligger ved, for «verdens største swimmingpool.» Saltinnholdet er høyt, og det har også vært utvunnet salt her. Historien forteller blant annet at allerede under den romerske okkupasjonen, 210 f. Kristus, var saltutvinning en viktig faktor. Det finnes golfbaner i området, og mange muligheter for vannsport. Det er rundt 16.000 fastboende, men i sesongen er det vanlig å se rundt 100.000 mennesker i området. Fellesferiene i juni, juli og august bidrar godt til økt besøk. Mange festivaler finner også sted i området i mange deler av året, ikke minst et middelaldermarked. Festivalsesongen når sitt høydepunkt i august. Det er ca. fem minutters gange til nærmeste kjøpesenter, og til den nærmeste restaurantgaten. Gamlebyen har en rekke sjarmerende restauranter og butikker.

Om leiligheten:

Leiligheten ligger i Puerto Marina, som er et eksklusivt og stort boligkompleks med flere svømmebasseng. Hele området er lukket, hvilket sikrer det mot innbrudd. Sikkerheten er høy, og det er servicepersonale i administrasjonen som følger opp området regelmessig.  Leiligheten ligger i 3. etasje med heis. Den har en privat takterrasse i fjerde etasje, dit går ikke heisen. Der oppe har den en bod med vaskemaskin.

Leiligheten har to soverom, det ene er innredet som et arbeidsværelse. Det egner seg godt for å sitte å skrive, komponere, øve, eller å male. Det er en enkeltseng der, og man kan hente ned en ekstra gjesteseng fra boden oppe.

Det store soverommet har en god dobbeltseng og godt med skapplass.

Badet har en stor dusjsone, toalett og bidet.

Husk å skrive en hilsen i gjesteboken, det er hyggelig for alle som kommer.

Stuen er i forlengelsen av kjøkkenet som man kommer rett inn i når man låser seg inn, slik man gjerne gjør i Spania. Her finnes TV med en rekke internasjonale kanaler og internett. Koder finner du der. Utenfor stuen ligger en skjermet og meget hyggelig terrasse.

Om fellesområdet ved svømmebassengene:

Det er flere svømmebasseng på det lukkede området. Du kan ta med deg solseng og badehåndkle og nyte tilværelsen der nede, men du må ta med deg alt du bringer ned hver dag. Området skal være ryddig og delikat.

Vår private takterrasse:

Tilsvarende leilighet ved siden av, har også en maken takterrasse. På grunn av vind er det nødvendig å ta inn puter om kvelden. Når du reiser er det også nødvendig at møbler setter inn i boden igjen. Det er en parasoll der, den kan være god å ha når solen skinner på det mest intense.

Vask og renhold:

Vi har ansatt en renholder som også arbeider på hotell i Los Alcazares, og i tillegg vedlikeholder flere leiligheter i anlegget. Slik sørger vi for en god «hotellstandard», så man alltid kommer til en ren og velholdt leilighet. Skal du bo lenger enn en uke, kan du få rent sengetøy og håndklær skiftet regelmessig.

Vann og strøm:

Vann kan på noen tider av døgnet rasjoneres, grunnet at det er mindre tilgang på ferskvann. Strøm er dyrt ikke bare i Norge. Vi oppfordrer derfor til sparsommelighet når det gjelder aircondition anlegget som ble skiftet ut tidlig på året 2022, for å holde kostnadene nede. Det finnes ekstra vifte i boden oppe, komfyr, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap på kjøkkenet. Leiligheten har alt nødvendig utstyr for å lage mat selv, om du ikke vil gå ut.

Om nøkler:

Du kan hente nøkler til leiligheten før avreise, og må returnere dem snarest etter ankomst. Spør daglig leder om info. Det er VIKTIG å ikke sette nøkkelen i låsen på innsiden. Glemmer du den i låsen på innsiden og går ut, må låsen borres opp på din regning, og det er svært dyrt.

Hva egner oppholdet seg mest til:

Los Alcazares er ikke en fest-by. Det er riktignok mange mennesker her i sommermånedene, men det er stille på vinterhalvåret. Du slipper unna is og kulde, selv om det selvsagt også er kjøligere i Spania på vinteren. Leiligheten egner seg godt for både rekreasjon, ferie, og ikke minst hygge. Vil du arbeide, er det stille og rolig både på området og i byen utenom fellesferien. Arbeidsværelset bør gi deg godt alburom og inspirasjon hvis du vil være i fred og arbeide på et prosjekt.

Booking:

Sjekk kalenderen for ledige perioder, slik du ellers kan gjøre med leiligheten i Berlin. Bookingen er ikke gyldig før perioden er betalt. Refusjon skjer uten kostnader fram til en måned før avreise. Avlysning etter det må du dekke med egen reiseforsikring. Når du booker, er det fornuftig om du laster ned PDF filen OM LEILIGHETEN. Der finner du detaljer om alle låser og hvor du går når du kommer for første gang. Har du spørsmål så kontakt daglig leder.

Restauranter:

Man må alltid lete seg fram, men her er noen gode tips fra Tripavisor. Her finner du både tips til lunsj og middag, og take-away.
https://no.tripadvisor.com/Restaurants-g736856-Los_Alcazares.html

Pris Casa Kvam

1300 kr / uke (inkl. vask)

Details

Prices start at: 1,500 kr for 7 nights

Availability

Reservation Form

Obligatoriske felter etterfølges av *Reserve of 1 available accommodations.

Leilighet Spania er tilgjenglig!