DANS! – VIRTUOSE VALDRES MØTER VERSAILLES

DANS! – VIRTUOSE VALDRES MØTER VERSAILLES

I barokken var det å kunne danse regnet som noe helt essensielt for både hoffmennesket og bonden, og satsene i barokksuitene var ofte basert på typiske danser som courante, sarabande, menuett, gavotte, bourée og gigue. I åpningskonserten møtes norsk folkedans og barokkdans i en imaginær dansesuite spesielt satt sammen for anledningen: Lully, Marais og Purcell spiller opp mot Valdresspringar og lausdans fra Hallingdal.  Barokkdanser Elizabeth Svarstad har full oversikt over historisk dans og inviterer med seg folkedanser Ulf-Arne Johannessen fra kompaniet Frikar. Barokkanerne blir ledet av John Eliot Gardiners faste konsertmester Kati Debretzeni. Hun spiller opp i «battle» med den virtuose hardingfelesolisten Ragnhild Hemsing.

Mer informasjon: osloearly.no/pf/apning-dans/

Billetter: barokkanerne.ticketco.events/no/nb/e/aapningskonsert_oslo_early_dans

Festivalen er støttet av Norsk kulturfond/Kulturrådet, Oslo kommune, Norges musikkhøgkole, Anders Sveaas’ almennyttige fond og Bergesenstiftelsen.

Medvirkende:
Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand, Regi 
Ulf-Arne Johannessen, Danser 
Elizabeth Svarstad, Danser 
Kati Debretzeni, Musikalsk ledelse, Fiolin
Norwegian Baroque Ensemble , Barokkanerne
Ragnhild Hemsing, Hardingfele

Dato Tid Sted
23.10.2019 1900 Kulturkirken Jakob, Oslo

 

Publisert i Dans, Musikk

Nyhetsbrev fra Lars Strandh – oktober 2019

NEWSLETTER OCTOBER 2019 www.larsstrandh.no

I am very happy to announce that Daugavpils Mark Rothko Art Center in Latvia has acquired two new paintings for their museum collection. The acquisition were made possible with generous contribution from the Basil Alkazzi Acquisition Fund.

I would also like to invite you to the following group exhibitions:

»Salon de rot» (group show)
(represented by Radial Art Contemporain)

Museum Villa Rot, Burgreiden, Germany
October 10 – 13, 2019

***

Untitled. 2014. Acrylic on linen canvas. 60×60 cm (23 5/8 x 23 5/8 inches).

»Blue Matters» (group show)

Galerie Nanna Preussners, Hamburg, Germany

October 25 – November 13, 2019

***

Still on show:

»Ewerdt Hilgemann, Sculptures – Lars Strandh, Paintings»
Radial Art Contemporain
Strasbourg, France
Until October 19, 2019

***

 

 

Publisert i Billedkunst

Østlandsutstillingen 40 år – Hanne Rivrud deltar

Hanne Rivrud is an Oslo based artist working with moving image.

She graduated with a BA in Fine Art from Oslo National Academy of the Arts in 2006.

Her works often contain an element of voyeurism and examine the borderline between private and public. With the camera as a subjective observer, she explores everyday situations, and broader themes such as identity, dynamics within relationships, and the feeling of being ostracised.

Her work has been exhibited internationally including 2007 Venice Biennale (IT); New York Art Book Fair, PS1 MOMA (US); MKII, London (GB); First Draft Gallery, Sydney (AU); Ars Electronica, Linz (AT); National Art Exhibition, Kunstnernes Hus, Oslo (NO)

Østlandsutstillingen 40 år

Anniversary artist: Zdenka Rusova

Participating artists in the juried exhibition: Ingunn Bakke, Marisa Ferreira, Yngvild Færøy & Søssa Jørgensen, Kristin Lindberg, Elisabeth Mathiesen, Klara Pousette, Hanne Rivrud, Siv Bugge Vatne, Heidi Marie Wien.

Bærum Kunsthall: Odd Nansensvei 19, 1360 Fornebu. www.baerumkunsthall.no

Hanne Rivrud
www.hannerivrud.com

 

 

 

Publisert i Billedkunst

Ruth Wilhelmine Meyer er tildelt TONOs EDVARD-pris i kategorien Utfordrer 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg tenkte jeg ville informere om at jeg vant Edvard prisen (som deles ut av TONO) i kategorien Utfordrer for 2019.

Prisen ble delt ut av Tuva Syvertsen på forestillingen HAUGEBONDEN som fant sted på Riksscenen 20. Sept som en del av Ultimafestivalen.

Haugebonden var bestillingsverket til 30 års jubileet til Telemarkfestivalen hvor jeg var komponist.

Jeg vant Edvardprisen  for konseptet KLANGBIOTOPER – konsert og CD som ble gitt ut på Ozella music 2019.

Mine medmusikere, tubaist Lars Andreas Haug og perkusjonist Terje Isungset, medvirker på prosjektet i tillegg til den polske saksofonisten Grzech Piotrowski, samt  min sønn Zakarias Nikolai Meyer Øverli på strupesang.

KLANGBIOTOPER er et ikkeprangende prosjekt som har et ønske om å skape en stille forunderlig musikalsk verden.

I posessen med å skape denne musikken søkte jeg nye vokale klangspråk  i et intimt kammermusikalsk lydbilde sammen med fine instrumentalister.

I KLANGBIOTOPER har intensjonen vært å la musikken være som et kameraøye som zoomer inn i utvalgte stedspesifikke biotoper og enkeltarter i naturen – som en klanglig ekspedisjon.

KLANGBIOTOPER er ment som en stille hyllest til rare, uanselige og vakre arter, for å minne oss på vår sameksistens med andre livsformer- også de vi i utgangspunktet ikke forholder oss til, men som er helt nødvendig for å opprettholde biomangfold i vårt komplekse livsgrunnlag.

https://www.tono.no/edvard-pris-til-ruth-wilhelmine-meyer/

 

Publisert i Musikk

Ellen Karin Mæhlum på Trafo Kunsthall i Asker

Publisert i Billedkunst

Utvidet utstilling – Oslo Galleri – Jan Digerud

Publisert i Billedkunst

Spennende vårturer til Bordeaux -Montpellier og Paris

Siv.ark. Richard Engelbrektson arrangerer 2 turer med kunst og arkitektur til våren.

Bordeaux – Montpellier 23. –27. april 2020 Program Bordeaux varen 2020

 

 

Paris – om kunst og kultur, 7. – 10. mai 2020 Program Paris varen 2020

 

Publisert i Arkitektur, Utenlandstur

«Mens vi venter på Godot» Papirhuset teater, Tønsberg

Publisert i Film- og scenekunst

Stanley Stornes stiller ut på Hå gamle Prestegård

Stanley Stornes
INN I MIN HAGE
Maleri / teikning

33 år etter si første utstilling på  Hå gamle prestegard, opnar Stanley Stornes (1939) ei separatutstilling med nye arbeid frå dei to siste årene. Denne utstillinga er ei markering i samband med Stornes si 80-års feiring.

«I min hage er det mange rom, et rom for ville vekster, et rom for kryp, et rom for lengsel og et rom for håp, et rom for skjønnhet og et rom for kjærlighet, et rom for kulde og et rom for varme, et rom for stillhet og et rom for musikk. Det blir som fragmenter fra et levd liv. Inntrykk blir fanget av pennen visuelt. I atelieret blir skissene gitt et forenklet formspråk på papir og lerret ut fra min faglige kunnskap».

Stornes står i atelieret i Indre Vågen på Sandnes og tek siste penselstrøk på bileta til utstillinga. Skissene er tekne i det jærske landskapet som han kjenner så godt. Mange år med atelier på Ogna pregar framleis val av motiv. Nå er det ikkje sjølve landskapet han gjenskapar på lerretet, men romet som oppstår mellom naturelementa.  Spenningsfelt mellom vage skuggar og djupe rom, rytmen mellom lys og mørke, liv og vekst blir visualisert.

Stornes er født i Stavanger. Han er utdanna ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo og ved Statens kunstakademi. Han har hatt over 65 separatutstillingar i inn- og utland og hans arbeid er kjøpt inn av fleire institusjonar, mellom anna Nasjonalgalleriet og Rogaland Kunstmuseum. Stornes har vore formann i Unge Kunstneres Samfund og i Norske Grafikeres jury, styremedlem i Bildende Kunstneres styre, Norges Kunstnerråd , Bildende Kunstnere Rogaland og interimstyret for Statens utsmykningsfond. I 1996 blei han tildelt Ulrik Hendriksens minnestipend.

www.stornes.no

Publisert i Billedkunst

Kurs i tresnitt og kobbergrafikk høsten 2019

Publisert i Billedkunst

Informasjon

Velkommen til nettsidene til Kunstnerforeningen. Guri Heinonen er nettredaktør. Klikk Kontakt oss i menyen over ved henvendelser. Bildet på forsiden er et foto av Per Krohgs maleri på Grand Café, som vi har fått tillatelse til å bruke.

Arkiv