Esther Marie Bjørneboe i Kunstverket Galleri

Re-Novasjoner, serie 2, Gouashe på papir, 2018.

Kunstverket galleri har gleden av å invitere til åpning
torsdag 25. oktober kl. 18.00.
Kunstneren vil være til stede.
Utstillingen på Kunstverket Galleri består av tre serier Gouachemalerier på papir. Verkene er en del av et prosjekt som ble påbegynt tre år tilbake. Første del av serien “Re-Novasjoner, serie 1” ble vist på Galleri Semmingsen i Oslo, september 2016. I «Re-Novasjoner, serie 2» forsøker Esther Maria Bjørneboe å behandle fargene som et meningsbærende element, noe som tilfører den gjentagende komposisjonen et nytt innhold. Hun forsøker å se på nytt det som allerede er sett.
Esther Maria Bjørneboe arbeider serielt. Det siste bildet i en serie av arbeider er som oftest en begynnelse på neste. Denne vandringen fra bilde til bilde gjør at hun forholder seg til en relativt streng komposisjonstematikk, som ofte refererer til hukommelse og erfaring, samtidig som daglige behov og inntrykk spiller inn. Et naturlig utgangspunkt for disse “Re-Novasjonene” (ny-bearbeidedelsene), er Bjørneboes forhold til atelier-rommet – med gamle arbeider, skisser og ikke minst kunstbøker med verkene til hennes forbilder. Disse bestanddelene er som tilstedeværende, men likefullt lukkede beholdere, med tanker og valg hun har gjort tidligere (noen mange år tilbake) som hun hver dag arbeider med konsekvensen av. Bjørneboe har derfor opparbeidet seg et ønske om å se nærmere på, og å behandle disse konkrete “utløserne” for, om mulig, å få et fornyet blikk på hva persepsjon og billeddannelse betyr for henne.

Publisert i Billedkunst

Liv Dessen stiller ut i Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær

I vente 70 x 90 cm

Galleriet i Svolvær 2. nov 2018 – 13.jan 2019

I denne utstillingen viser vi arbeidene til en kunstner som har vært produktiv gjennom flere tiår, sammen med arbeider av en nyetablert kunstner, som nylig gikk ut fra akademiet i Oslo. I utstillingsrommet vil du møte store og små tegninger av Liv Dessen (f. 1935, Løten) montert på vegg, og keramiske skulpturer av Erika Stöckel (f. 1989, Kiruna) spredt rundt i rommet. Man kan ane et slektskap der; lekenheten og friheten, det kraftfulle og rå, det ekspressive og organiske. Likevel har de ulike metoder for å utforske abstrakt form.

Erika Stöckel jobber med utgangspunkt i ideer hun får fra virkeligheten rundt seg. Med arbeidene som vises i utstillingen har hun vært opptatt av kroppen som tema og som fysisk tilstedeværelse, av grensene mellom den ytre og indre kroppen, og av kontrastene mellom den organiske og myke kroppen mot harde omgivelser. Med den formbare leiren, gjerne satt sammen med andre funne objekter, utforsker hun materialiteten i deler av kroppen som vanligvis skjules og anses som ekkelt, som valker på magen eller kroppsåpninger. Her balanserer hun mellom det vakre og groteske, og mellom det alvorlige og humoristiske.

For mer info se: http://www.nnks.no

 

Publisert i Billedkunst

Kunst rett vest – åpne gallerier

Anne Berit Nedland deltar på Kunst rett vest og har åpent atelier på Fornebu lørdag 13, og søndag 14. okt fra 12 til 17.
Atelieret befinner seg i den gamle brannstasjonen like ved flytårnet. Adr. Odd Nansens vei 15.Velkommen innom.

Publisert i Billedkunst

Terje Roalkvam i Trafo Kunsthall

Publisert i Billedkunst

Eli Helland – konsert i Oslo Domkirke

KONSERT

Salmer & Jazz i Oslo domkirke

torsdag 18.10. kl 11:00 – 12:10

Vi feirer livet og musikken med konsert i Oslo domkirke for 7.året i rad. Konserten er gratis og åpen for alle, finansiert av Oslo kommune. Velgjørende blanding av salmer og feel-good jazz i de beste omgivelser. Allsang, og Fader Vår og velsignelse av domkirkeprest Elisabeth Thorsen. En høytids-stemt og forfriskende opplevelse for alle involverte.
Eli Helland vokal
Magne Arnesen flygel
Håvard Fossum saksofon
Aksel Jensen bass
Tore Thorvaldsen Sandbakken trommer/perkusjon
Kristoffer Myre Eng, orgel

Foto: Hanna Monsen

https://open.spotify.com/artist/5bnQJhDXoisAVYipZXqqoh

Publisert i Musikk

Neon Argon Krypton i Bærum Kunsthall

NEON ARGON KRYPTON

Jeannette Christensen, Josefine Lyche, Nina Bang, Siri Hermansen,
Trude Westby Nordmark, Lars Ø Ramberg, Michael O’Donnell,
Per Hess, Risto Holopainen

11. oktober – 11. november 2018  

Utstillingsåpning torsdag 11. oktober kl. 18
– Risto Holopainen & Per Hess vil fremføre lydverket Neonmeditasjoner under åpningen. 

NEON ARGON KRYPTON er den første gruppeutstillingen med neonteknikk som arrangeres i Norge, og den løfter frem et knippe av våre fremste kunstnere som arbeider med neon som materiale og teknikk. Som med mange andre materialer benyttet i moderne kunst er ikke neon opprinnelig et kunstnermateriale. Kunstnere tok over materialet fra en kommersiell bruk på 50-tallet. Forandringen i bruk skjedde parallelt med en ny og utdypende interesse for lys og farge, både som fenomener, og som et område underkastet forskning og praktisk bruk.

Det var de to franske ingeniørene Georges Claude og Jacques Fonseque som lagde det første neonskiltet for en barbersjappe i Paris i 1914, bare 14 år etter at neon var oppdaget. Claude og Fonseque fylte et hult glassrør med neon og koblet hver ende til pluss og minus på en elektrisitetskilde. Den elektriske strømmen gjennom den fargeløse gassen fikk den til å gløde rødt. For å fremskaffe flere farger ble andre gasser benyttet, argon for blått og krypton for grårosa. Firmaet Claude Neon som de to oppfinnerne drev sikret at bruken av neon kun var tilgjengelig i kommersielt øyemed, og i 1923 ble neonskilt lansert i USA hvor de hurtig ble symbolet på det nye Amerika som verdens ledende på kapital og økonomi. Helt fra Las Vegas ble legalisert for pengespill i 1930 fikk bruk av neonskilt en enorm utbredelse. Las Vegas ble himmel og helvete i lyset fra neon, både et himmelsk gloria og et forfallets glorete sted.

Bruk av neon som et selvstendig kunstmedium hadde derfor liten utbredelse før 1950 da patenten fra Claude Neon gikk ut, og i løpet av de siste 65 år har bruk av neon i kommersiell sammenheng gått kraftig tilbake til fordel for LED og andre lyskilder. Neon forbindes derfor i dag først og fremst med kunst.

I dagens kunstverden som er åpen for at kunstnerskap og bruk av materialer er mer prosessuelt betinget, brukes neon i sammensatte kombinasjoner og installasjoner hvor symboler og tekster fremheves med lys. At neon velges fremfor andre lyskilder, viser at det myke neonlyset er like fascinerende i dag som da man først tok det i bruk.

Utstillingen er initiert av Per Hess.

Publisert i Billedkunst

Karl Seglem med ny singel – «Polarnatt»

Godtfolk
Instrumentalmusikk. Singel. Ein melodiøs komposisjon på 3:34 som eg håpar du vil ha på spelelista di og lytta mykje på. Lagra og dela må du gjerne ! Polarnatt er henta frå mitt nye album som blir lansert på cd og vinyl 26.10.2018, og som kjem digitalt 9.11.2018. Den vart slept fri fredag, er med på fleire radiolister og Spotify-liste, og eg kan ikkje hugsa å ha fått så fin respons på lenge –

I botn er Polarnatt inspirert av godaste Kari Bremnes. Om du vil foreslå, kjenner ein låt av henne som du trur kan ha inspirert meg til å skriva Polarnatt, sender du meg ein e-post (klikk!) Den som gjettar riktig får tilsendt ein liten eksklusiv promoCD-smakebit frå det nye albumet Nunatak (2 låtar og 1 video). Eg brenn som kjent for instrumental-musikk, men er i dette tilfellet inspirert av musikk med tekst. Kari Bremnes er ein bauta i norsk musikk, og er har den djupaste respekt for kunstnarskapet og produksjonen hennar. Rett og slett svært inspirerande – Takkar også medmusikantar og medprodusent lydmagikar Reidar Skår.

Publisert i Musikk

Invitasjon – 85 år unge Marit Bockelie i Gulden Kunstverk

Publisert i Billedkunst

Runa Bogers utstillingshøst

Rendevouz 2018

Tegnskolens 200 års jubilerumsutstilling. 10. og 11. novmber 2018

Deltar med tekstilobjektet Rendevous

10th From Lausanne To Beijing International FIBERART Biennale

Orange title, Pink Pleasure

Exhibition

The Academy of Arts & Design Tsinghua University, Beijing Kina

15.oktober til 15. november 2018 Deltar med tre arbeider

runa.boger@gmail.com
http://www.runaboger.no

Publisert i Billedkunst

Anne Weiglin stiller ut i Galleri Kampen

Åpning lørdag 27. oktober. / varer til 18.november.

Publisert i Billedkunst

Informasjon

Velkommen til nettsidene til Kunstnerforeningen. Guri Heinonen er nettredaktør. Klikk Kontakt oss i menyen over ved henvendelser. Bildet på forsiden er et foto av Per Krohgs maleri på Grand Café, som vi har fått tillatelse til å bruke.

Arkiv