Hilde Svalheim stiller ut i Eidsberg Kunstforening

Gitar: Steinar Larsen

Se spilleplanen på www.hegetunaal.com

Nyhetsbrev september 2019 fra Lars Strandh

The fall season is here and I am happy to invite you to the following exhibitions and art fairs:

»Similarities and differences – 4 positions» (curator)
Galerie Wenger
Zurich, Switzerland
August 29 – October 12, 2019

Untitled. 2019. Acrylic on linen canvas. 50×50 cm.

»Ewerdt Hilgemann, Sculptures – Lars Strandh, Paintings»
Radial Art Contemporain
Strasbourg, France
September 5 – October 6, 2019

«Paper Positions Frankfurt Art Fair – Angela Glajcar – Lars Strandh»
(represented by Galerie Nanna Preussners)
Flare of Frankfurt
Frankfurt am Main, Germany
September 5 – 8, 2019

«Sisyphus – a one week drawing performance and exhibition» (solo project)
Museo d’Arte Contemporanea Roma (MACRO)
Rome, Italy
September 10 – September 15, 2019

»Positions Berlin Art Fair»
(represented by Galerie Nanna Preussners)
Tempelhof Airport, Berlin, Germany
September 12 – September 15, 2019

Still on show:

«Xanadu» – Zeitgeist 25 year»
Zeitgeist Gallery
Nashville, Tennessee, USA
until August 31, 2019

www.larsstrandh.no

Utstilling i Galleri Heer

Brita Skybak stiller ut i Galleri Helleviktangen

Gunnveig Nerol stiller ut i LNM

Galleri LNM, Prosjektrommet fra 8.august -1.september 2019.

web: https://nerolglass.com/wp

Jan Kåre Øien har utstilling i Drøbak

Drøbak Kunstnerforums Galleri.Tema:Trær.Tegninger,akvareller og grafikk.Utstillingen henger til 28.8.Åpent hver dag ,unntatt mandag fra 10.00-16.00.

Rune Alver holder konsert på Troldhaugen

CD-slepp Edvard Grieg Museum Troldhaugen 8. september kl 18.00:

Catharinus Elling (1858-1942):

Norske folkemelodier for klaver:
To brudeslåtter fra Sunnfjord: Når de kommer til kirken – Når de reiser fra kirken
Bånsull (Sunnfjord) – Huldresull (Opdal)
Bånsull (Sunnfjord) – Halling (Sunnfjord)
Geitlokk (Nordfjord) – Halling (Sunnfjord) – Bruremarsj (Sunnmøre)

Et kjærlighetsdikt

Air
Rigaudon

Summer Evening Recitals

Summer Evening Recitals with some of Norways finest musicians will be played every Sunday at 18:00, from June 9 to September 8.

The concerts takes place in «Troldsalen» – maybe the most beautiful chamber music hall in the world. Duration: Approximately 1,5 hours, including a 15 minute break / intermission.

You will also meet the pianist during his/her stay as «pianist of the week» at Troldhaugen, in the daily lunchtime concerts at 13:00. More information on the lunchtime concerts here

Tickets include admittance to Edvard Grieg’s villa before the concert)

Publisert i Musikk

Rune Alver med CD-slepp. NB! Ny tid og sted!

Et kjærlighetsdikt. Konsert ved pianisten Rune Alver / Lawo classics

Onsdag 4. september kl. 17

Den norske komponisten Catharinus Elling (1858-1942) etterlot seg et stort og interessant materiale for klaver. Musikken har aldri tidligere vært spilt inn. Men her kommer den endelig på CD! Her kan man lytte til sjarmerende, presist formulerte småstykker og stort anlagte klaververker. Ellings lidenskapelige forhold til norsk folkemusikk kommer til uttrykk i Norske folkemelodier for klaver. Sanger uten ord og Et Kjærlighetsdikt viser Ellings personlig poetiske åre. Ikke rart at selveste Edvard Grieg ble begeistret: «Elling er en lyrisk begavelse – og med en egenartet karakter!»

Arr: Lawo classics

Onsdag 4. september kl 17.00 Adresse: LAWO Store Haakon VIIs gate 2 (konserthus-passasjen) 0161 Oslo

Sensommernytt fra Karl Seglem

Godtfolk
Wow til Førdefestivalen 2019! Takk til eit fantastisk publikum. Portrettet her vart teke av Andreas Eikeseth Nygjerd i samband med festivalutstilling. I festivalprogrammet stod også dette intervjuet om kraft og kjelder, som kan lesast!Eg er igang i seinsommaren og favorittmånaden august. Først ut er markering av kystkultur.no som blir arrangert på magiske Gulating ved Eivindvik i favorittfylket 😉 Det skjer laurdag 10.august. Turen går derifrå direkte til Trama festival i Spania og akustisk konsert med trio. Helga etter er det igjen Klangfestival. Opningskonserten har namnet Nye nord. Og som avslutningskonsert søndag 18.august, skal eg få spelt Draumkvedet igjen med Berit Opheim og Kåre Nordstoga. Kom til Vågøy kyrkje. Innimellom der blir det Monsterjazz på Oslo Jazzfestival 17.8. Jazzleik for barn frå 5 til 100 år – og supertegnar Gunvor Rasmussen spelar med oss med akvarellmonster på papir. Der og då, Nasjonal Jazzscene.

Arbeidet med 4 spors digital EP (kun digitalt) – som ein start på og ørliten smakebit av nytt album som er planlagd utgjeven hausten 2020, er igang. Recycling Nunatak vil innehalda nyinnspelte versjonar av tidlegare komposisjonar henta både frå Nunatak og andre album. I lys av tematikken frå Nunatak har eg skrive ein klimatekst til låten Polarnatt som vi gler oss til å dela. Den blir sunge av sjølvaste finaste Sigrid Moldestad. Lansering i september 2019 i samband med konsert med septetten på Nasjonal Jazzscene 21.9. Kjøp billett! Hausten byr ellers på konsertar i Tyskland og Norge i tillegg til lengre studio-opphald for nyinnspeling med min eminente septett og inviterte gjester. Oppdaterte turneplanar kjem på heimeside og fjesbok – følg med! Du kan få med deg heile Nunatak-albumet i ei reise. Legg deg i augusthengekøya og klikk under! Vil nokon av dine vener sjekke ut musikken min så tilrå dei til det, og å tegna seg på nyhendelista mi. God august!