Ruth Wilhelmine Meyer er tildelt TONOs EDVARD-pris i kategorien Utfordrer 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg tenkte jeg ville informere om at jeg vant Edvard prisen (som deles ut av TONO) i kategorien Utfordrer for 2019.

Prisen ble delt ut av Tuva Syvertsen på forestillingen HAUGEBONDEN som fant sted på Riksscenen 20. Sept som en del av Ultimafestivalen.

Haugebonden var bestillingsverket til 30 års jubileet til Telemarkfestivalen hvor jeg var komponist.

Jeg vant Edvardprisen  for konseptet KLANGBIOTOPER – konsert og CD som ble gitt ut på Ozella music 2019.

Mine medmusikere, tubaist Lars Andreas Haug og perkusjonist Terje Isungset, medvirker på prosjektet i tillegg til den polske saksofonisten Grzech Piotrowski, samt  min sønn Zakarias Nikolai Meyer Øverli på strupesang.

KLANGBIOTOPER er et ikkeprangende prosjekt som har et ønske om å skape en stille forunderlig musikalsk verden.

I posessen med å skape denne musikken søkte jeg nye vokale klangspråk  i et intimt kammermusikalsk lydbilde sammen med fine instrumentalister.

I KLANGBIOTOPER har intensjonen vært å la musikken være som et kameraøye som zoomer inn i utvalgte stedspesifikke biotoper og enkeltarter i naturen – som en klanglig ekspedisjon.

KLANGBIOTOPER er ment som en stille hyllest til rare, uanselige og vakre arter, for å minne oss på vår sameksistens med andre livsformer- også de vi i utgangspunktet ikke forholder oss til, men som er helt nødvendig for å opprettholde biomangfold i vårt komplekse livsgrunnlag.

https://www.tono.no/edvard-pris-til-ruth-wilhelmine-meyer/

 

Publisert i Musikk

Informasjon

Velkommen til nettsidene til Kunstnerforeningen. Guri Heinonen er nettredaktør. Klikk Kontakt oss i menyen over ved henvendelser. Bildet på forsiden er et foto av Per Krohgs maleri på Grand Café, som vi har fått tillatelse til å bruke.

Arkiv