2023 EVA LAILA HILSEN med utstillingen “Livets spill” på Stiftelsen Galleri Fjordheim 19.08-17.09

Eva Laila Hilsen skriver:

Livets spill er et prosjekt hvor jeg arbeider med symboler som huset, terningen, sjakkmønstret mm., symboler og elementer som beskriver et livsløp, ei livsreise. Arbeider inspirert av leker, spill, objekter og gjenstander som betydde mye for meg i oppveksten, og som ga, og i ettertid har gitt rom for samtaler, refleksjon, lek, framkalt følelser, minner og inntrykk hos meg.

I min barndom da jeg for første gang så svart/hvite Dominobrikker satt opp på ei rekke, og som med en liten “touch” på bakre brikke, hvor bevegelsen forplantet seg gjennom hele rekka, og alle brikkene falt elegant sammen, som på ei snor, ble en overraskende, fascinerende visuell opplevelse. Eller den mystiske terningen brukt i Ludo, Monopol som avgjorde om jeg skulle vinne eller tape.

Prosjektet “Livets spill” handler om mennesker i mellom, samspill, narrespill osv. vist i 2-og 3-dimensjonale arbeider, visualisert i et svart hvitt “mønster” sammen med og i kontrast til farger. Terningen, sjakkmønstret og brikker er symboler/elementer jeg bruker for å beskrive denne livsreisen.

Hus er ei form jeg har med i de fleste av mine arbeider, så også i dette prosjektet. Jeg bruker det som en metafor på livet. Vi bærer alle med oss drømmer, minner, opplevelser, sorger og gleder gjennom et liv. Terningen representerer det menneskelige spillet i lek, spøk og alvor.

Utstillingen er støttet av Bildende Kunstneres Hjelpefond

Lenke til galleriet HER

Lenke til Eva Laila Hilsens nettside HER