2023 FRITHJOF HOEL på Billedkunstnerne i Oslo 02.11-10.12 med utstillingen STORM OF STEEL

ÅPNING 2.NOVEMBER, KL. 18.00 – 20.00

BO – Billedkunstnerne i Oslo ønsker velkommen til åpningen av Frithjof Hoels utstilling Storm of Steel torsdag 2. november.

Det brenner på alle kanter – krigen i Ukraina vil ingen ende ta, konfliktnivået i Midtøsten tilspisser seg og europeiske regjeringer legger ned protestforbud som innskrenker ytringsfriheten. Verden er blitt et farligere sted, og idéen om en tredje verdenskrig ligger oss nærmere nå enn på mange tiår. Hvordan havnet vi her? Og hvordan kommer vi oss vekk herfra?

Frithjof Hoels kunstneriske prosjekt har et mål for å øye: å minne oss på hvor grusomme mennesker kan være. Med utgangspunkt i dagboksnotater og førstehåndsberetninger fra to av forrige århundres mest blodige kriger, har han skapt en malerisk installasjon som har til advarsel: hvis vi ikke stopper nå kommer vi til å ende her igjen. Gjennom å peke bakover ønsker ikke Hoel simpelthen å åpne øynene våre, men også å få oss til å handle: vi må ikke sove!

Frithjof Hoel (f. 1953) er en kunstner som bor og arbeider i Oslo, utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo. Hoel jobber primært med maleri, hvor han gjerne tar for seg motiver som reflekterer kunstens sosiale og politiske potensial. Hoel har vist sine arbeider i en rekke soloutstillinger i inn- og utland deriblant Arvika konsthall, Kunstbanken kunsthall, Oslo kunstforening og Bergen kunstforening.

Lenke til galleriet HER