2024 SOLVEIG AALBERG er tildelt JAKOB WEIDEMANN MINNESTIPEND

TILDELING AV JACOB WEIDEMANN MINNESTIPEND 2024 GÅR TIL SOLVEIG AALBERG

Årets mottaker av Jakob Weidemann Minnestipend er en solid kunstner med lang fartstid i norsk kunstliv. I sin stipendsøknad knytter Solveig Aalberg sitt valg om å bli kunstner, til sitt første møte med Weidemanns arbeider i hjembyen Steinkjer. Et møte som ga henne forståelse for at det var mange måter å uttrykke seg på visuelt. Selv skriver hun; «Etter opplevelsen med Weidemanns maleri i Steinkjer kirke, har hans arbeider fulgt meg. Det er først og fremst fargene og måten han setter dem sammen på.»

Solveig Aalberg er tekstilkunstner, og er den første innen denne kunstgenren som mottar Weidemanns minnestipend. Hun arbeider i hovedsak med håndvev som metode, og hvor nye verk skapes gjennom organisering av farger, teksturer og repetisjoner. Hun tilfører knuter, tvinn og sting til veven, farger garnet selv, om det er lin, bomull, polyester, polypropylen, ull, silke eller hamp. Hennes genuine interesse for og utforskning av farger og fargenes intensitet, er gjennomgående i hele hennes verksproduksjon.
Solveig Aalberg skal også inkludere et formidlingsopplegg for barn og unge i forbindelse med utstillingsperioden senhøsten 2024.