"Å BO PÅ EKELY" – utstilling i Munchs atelier

Å BO PÅ EKELY
4. APRIL, tirsdag kl. 19.30 ÅPNING AV UTSTILLINGEN  ”Å  BO PÅ EKELY” Stein Olav Henrichsen, direktør ved Munch museet, vil åpne utstillingen.

Utstillingen varer fra 4. – 30 April ÅPNINGSTIDER: Fredag, lørdag , søndag kl. 12 – 16
Utstillingen der 26 av Ekely- kunstnerne deltar, vil belyse det å bo og arbeide på Ekely. I den  forbindelse viser vi også noen arbeider av Thorbjørn Egner fra Hakkebakkeskogen og  Kardemomme By som ble laget her.
Ekely er Nord-Europas største kunstnerkoloni, og er bygget på Edvard Munchs gamle eiendom. Her bodde og arbeidet Munch fra 1916 til han døde i 1945. Hvilken betydning har dette stedet for de kunstnerne som bor her i dag?

VI HAR ET RIKHOLDIG PROGRAM  I HELE   APRIL
1. April, lørdag FOTO PROSJEKT, åpent for alle, vil bli annonsert på Facebook
“24 timer på Ekely”.
kl. 12.00.  Oppmøte lørdag 1 april på plassen foran Munchs Atelier
Her blir det info vedr. oppgaven.
Max 5 Digitale bilder sendes en mailadresse (oppgis v/ frammøte)innen søndag 2 april klokken 12.00.
Et utvalg av bildene blir med på utstillingen.
5. April, onsdag
19.00 Åpent møte om Kikut-kollen/ A House to Die in. Utbyggerne planlegger et nytt framstøt. Informasjon og diskusjon om veien videre.Kan vi få kommunen til å kjøpe Kikut kollen å legge det ut som friområde? Hvordan ønsker vi at dette området skal tas vare på?
7. April, fredag
19.30 Konsert med Knut Reiersrud og Håkon Kornstad: ”Skjønnhet utenfra”. Et samarbeidsprosjekt  med et utvalg  av flyktninger  fra Syria og Gaza som også er musikere. Påmelding mobil/ sms 906 67 196. Billettpris kr. 200
19. April, onsdag
kl.18.00. Vi inviterer barn og voksne til et møte med Thorbjørn Egner gjennom hans datter Turi Egner Olderheim. Hun forteller om hvordan det var å vokse opp på Ekely, og om Thorbjørn Egners univers med utgangspunkt i Kardemomme By og Hakkebakkeskogen. Gratis adgang
22. April, lørdag
Kl. 12 – 18 Oslo Open, utstillingen er åpen. Kl. 18.00  viser Roddy og Sean Bell:  ”A Voice Visitation”. En stedsspesifikk installasjon/ performance med sang, projeksjon og lyd. Utgangspunktet for arbeidet er de 6 minuttene med filmmateriale som Munch selv laget med sitt amatør-film kamera i 1927.
Akt-tegning, åpent for alle. Kl. 19 – 21. Pris pr. gang: kr. 50. Mandager 10, 17 og 24 april, Torsdager 6, 13, 20 og  27 april
Vi tar opp igjen en gammel Ekely-tradisjon hvor vi samles for  å tegne etter modell
30. April, søndag
Kl. 12 – 16 Siste utstillingsdag