Åslaug krokann Berg stiller ut i Fredrikstad Kunstforening 1-23.mai

Følg linken til en video omvisning HER

Link til Fredrikstad Kunstforening HER – galleriet er åpent lørdager og søndager 12-16.

Aslaug Krokann Berg skriver:

Åslaug Krokann Berg:  Berliner Friedhöfe serien 2019 – 2021

Fredrikstad Kunstforening 1. – 23.mai

Høsten 2019 var jeg på et arbeidsopphold i Berlin, en by jeg er veldig glad i, og som jeg besøker så ofte jeg kan

Jeg har alltid likt i å gå rundt på kirkegårder i byer jeg kommer til. Det gir en egen ro og kontemplasjon over tider som har vært, er, og vil komme.

Berlin er lag på lag av historie, kultur, personligheter og levd liv, noe som gjenspeiler seg i byens kirkegårder. Her er også gamle trær som har stått gjennom alle tider, og ble utgangspunktet mitt for å tilnærme meg alt dette.

Tegningene i utstillingen har utgangspunkt fra fire utvalgte kirkegårder, hvor jeg har tatt utgangspunkt i ett tre fra hvert sted.

Disse er: Friedhof Grunewald-Forst, Jüdischer Friedhof Schönhauser Allee, Alter St.- Matthäus-Kirchhof

og Dorotheenstädtisch-Friedrichswerderscher Friedhof.

Valg av kirkegård og trestamme er gjort ut fra hvordan jeg opplevde stedet og historien. Det er en fri og personlig tolkning som ligger til grunn for tegningene.

Alle tegninger er gjort med kritt, kull, blyant og elektrisk viskelær, hvor mørket og lyset henholdsvis er tegnet og visket fram.

I anledning arbeidet med dette prosjektet, er det laget en katalog med alle tegningene, som er delt inn i fire deler, hver med en kort tekst om den enkelte Friedhof.