Gabriella Gøransson på Det Gule Huset i Asker

Akvarell detalj.jpg. “Variable Konstellasjoner” Objekt og installasjon i lin og bomullsfiber.
Åpner 7. januar kl 14.
7. FEBRUAR – 1. MARS
I utstillingen Variable Konstellasjoner i Det Gule Huset i Asker veves Gabriella Göranssons arbeider sammen til et komplekst strukturelt nettverk. Hennes tredimensjonale formspråk forenes i sammensatte komposisjoner i utstillingsrommet. Tekstile elementer er sentralt i hennes arbeidsprosesser, men tekstilen behandles til konstruksjoner, gjennom oppløsning i Göranssons hollender.
Tekstilkunstneren Gabriella Göransson (f.1959) arbeider med skulpturelle objekter laget av håndlaget papir som hun produserer av forskjellig fibermateriale i sitt verksted. I utstillingen Variable Konstellasjoner viser Göransson organiske papirobjekter fremstilt av lin, bomullsfiber og garnrester. Fiberen males i en hollender – en maskin som kverner tekstil og plantefiber til papirmasse – og som deretter bearbeides av Göransson til stive objekter i forskjellige størrelser. De ulike fragmentene opptrer som flyttbare elementer innenfor overlappende og åpne komposisjoner på veggen – eller som detaljrike konstellasjoner på gulvet.
Gabriella Göranssons fiberobjekter går i direkte dialog med rommene. Arbeidene i utstillingen veksler mellom å gi et innblikk i formasjonsmønstre på mikronivå til oppblåste strukturer; oversiktsbilder som kan minne om utstrakte og snirklete avtrykk i et større landskap. Gjennom insisterende repetisjoner av organiske formasjoner oppstår innviklede nettverk og spor for betrakteren å følge.
Jenny Kinge
Se også: www.goransson.no