Gabriella Göransson “Tribus” på Deichmann til 1. juni 2022

Tribus er laget av plantefibre strikkede partier, tau og treverk. Utstillingen står i 4. etasje i Kunst og Arkitekturavdelingen.
Følg linken til Gabriella Göranssons nettside for mer informasjon om utstillingen HER

Tribus er en installasjon som vokser og forandrer seg i både volum og form. Hver gang Tribus stilles ut, vises verket på en ny måte. Verket forholder seg til visningsrommet akkurat slik det nå gjør hos Deichman. Tribus består av håndlaget papir laget av kunstneren selv. Hun benytter en teknikk som er lik den kineserne benyttet for over to tusen år siden for å fremstille papir.

Tribus betyr stamme på latin. Det er egentlig et uttrykk fra biologien som betegner beslektede grupper av organismer. Görassons inspirasjon kommer fra naturens strukturer og prosesser, med stadig nedbrytning og oppbygning, som alltid er i endring på samme måte som verket.

Materiale: Linfiber og øvrige plantefiber.