INGER JOHANNE RASMUSSEN separatutstilling på HOVEDØYA KUNSTSAL 18. juni og ut august

GJENFORTELLINGER

18 juni åpner en stor separatutstilling av Inger Johanne Rasmussens arbeider på Lavetthuset på Hovedøya i Oslo sentrum. Rasmussen syr fargesterke bilder i monumentalformat.

Bildene er bygget opp med utgangspunkt i mønster brukt i tekstiltradisjonen. I hennes gjengivelse er mønstrene drevet opp i farge og størrelse, de dramatiseres, endres og tilføres elementer, eller noe mangler.

Ser man etter, vil man finne at bruks og pyntetekstiler alltid har et innbygget ønske om å gjøre ting vakrere, varmere, renere, mykere, gladere, eller rett og slett bedre. Møte mellom denne håpefulle og vennlige holdning, og andre måter å påvirke omgivelsene, eller gjengi virkeligheten på, skaper spørsmål. Blant annet om hva som er sant. Det er her Rasmussen finner sine historier.

Siden Rasmussen har atelier i samme hus har hun benyttet anledningen til å bygge utstillingen over tid, og den henger allerede nå nesten ferdig. Kun noen mindre tepper skal etterfylles og noen siste sting sys. Tilgang for presse kan ordnes etter 20 mai.

GALLERIET OG ØYA

Hovedøya Kunstsal er en av de flotteste sesonggallerier i Oslo (hvis ikke DET flotteste). Det ligger kun en 7 minutters båttur fra Nasjonalmuseet, og 30 sekunders spasertur fra fergekai på øya.

Salen fyller nesten hele husets første etasje, og er på hele 550 m2.

Rasmussen leier Lavetthuset av Oslo Kommune, og her har hun sammen med 6 kolleger hatt sitt arbeidssted i 15 år. Kunstnerne driver salen i første etasje som et sommergalleri.

Lavetthuset er fra 1847, og er bygget som militært lagerbygg for Garden. Også øyas andre store hus, Kommandantboligen huser kunstneratelier.  Både bygget, «kunstnerkolonien» og øya, som har en omfattende, lang, viktig og spennende historie, er en artikkel verdig.

PRAKTISK

Hovedøya Kunstsal holder åpent 12.00 til 17.00 torsdag, fredag, lørdag og søndag fra og med lørdag 18 juni og ut august. Det er gratis inngang.

Nettside til Rasmussen: www.ingerjohanne.no

Nettside til galleriet: www.kunstsalen.no