Close

Ingerid Kuiters på Det gule Huset

Det Gule Huset har gleden av å ønske velkommen til utstillingen «Que Sera Sera IV» der Ingerid Kuiters viser arbeider som er typisk for hennes kunstnerskap, et billedspråk inspirert av folkekunstens ornamentikk.

-Jeg fant, jeg fant!!

Ingerid Kuiters er blitt kalt “Askeladden” i norsk samtidskunst. Materialet hun maler på baserer seg ofte på gjenbruk av eldre treverk, som fra drivved, årer, ski, tønnestaver mm. «Resirkulert gjennom kunstnerens følsomme håndtering fremstår de estetiske objektene som fragmenter fra vår kulturarv tilført en vital fortellerglede.» skriver  Tone Kathrine Lyngstad Nyaas i forbindelse med Kuiters retrospektive separatutstilling  ved Haugar, Vestfold Kunstmuseum 2011.

Kuiters lar seg inspirere av formen på materialet, det enkelte objekt og improviserer frem enkle flate figurer og abstrakte ornamenter basert på geometriske former som ordnes i friseaktige komposisjoner. Arbeidene har gjerne et humoristisk og underfundig innhold med en samfunnskritisk snert.

Ingerid Kuiters jobber med en “Lakkmaleriteknikk” på treobjekter og med skulpturelle installasjoner. Hun begynner med en grunning som hun tegner i med en spiss metallgjenstand når den er halvtørr. Deretter pusses grunningen tørr med fint sandpapir, hun bruker akvarellfarger og til slutt lakkes det med to, tre strøk  halvblank lakk. Hennes inspirasjonskilder er bl. a. folkekunst og Art Brut.

Kuiters har en lang fartstid her hjemme og i utlandet og har bl.a. hatt en stor retrospektiv utstilling på Haugar Vestfold Kunstmuseum i 2011. Hun er kjøpt inn av diverse offentlige institusjoner i inn og utlan og i 2000 fikk hun Vestfold Fylkes kunstnerpris.

Hun blir også å se på åpningsutstillingen av det nye Nasjonalmuseet i 2021.

Utstillingen står til og med  18. oktober 2020

Ifm. smitteverntiltak under åpningen vil antall besøkende inne i galleriet begrenses til 20 personer. Vi vil registrere navn og telefonnummer i døren for evt. smittesporing. Ellers ber vi våre gjester om å overholde gjeldende smittevernråd.