Iselin Bast åpner utstilling 1. juli

ISELIN BAST
www.iselinbast.no     
Rakkeveien 78, Stavern

  1. – 16. juli 2017

12:00 – 16:00
 
Iselin Bast f. 1950 i Oslo fullførte Statens håndverk og kunstindustriskole (SHKS), grafisk linje i 1973. Hun er aktuell med utstillingen i Fuglevik utenfor Stavern, der hun bor og har sitt virke.
Utstillingen denne gang er blant annet et resultat av Iselins gjentatte opphold som artist-in residence i Frankrike og også i Polen. Ikke til forkleinelse for at hun stadig fordyper seg i motiver i hennes nærmiljø.
Iselin fokuserer på å likestille de vesentlige elementene i samme motiv, slik at objekter, natur, mennesker eller menneskers spor beholder sine iboende kvaliteter og preges hver for seg for så å skape et rent billedlig uttrykk. Hun viser at motsetningen mellom uvante miljøer kontra erfarte omgivelser bare er tilsynelatende. Denne oppfattelsen fremhever hun gjennom monteringen av bildene: Treet og stolen er likeverdig med den nakne menneskekroppen. Bruddstykker kan vise en helhet, og et oversiktlig motiv kan henlede oppmerksomheten til narrative fragmenter i bildet.
Iselin Bast uttrykker sin motivkrets gjennom tegning, maling i akvarell, pastell og olje. I tillegg benytter hun grafikk og foto.
Nytt av året er en utvidelse av utstillingsplassen ute og inne i Iselins Fuglevik. Hagen har etter hvert utviklet seg til en skulpturhage med kunstverk av hennes far Ørnulf Bast, og der den sanerte fyrkjelen sto har Iselin ervervet plass til flere bilder.  Derav navnet Fyrhuset på dette lille bygget.
 
Arrangert av Iselin Bast:
Mobil: 92 09 15 09