Iselin Bast på Galleri Briskeby 21.04-14.05 2022

I utstillingen «Trodde du hadde glemt» viser Iselin Bast malerier, tegninger og grafikk.

Iselin Bast har siden 1970-tallet virket som billedkunstner og er en produktiv kunstner som arbeider fra sitt atelier i Fuglevik i Stavern. Her har hun arbeidet frem de fleste av bildene vi møter i denne utstillingen.

Verkene som Bast stiller ut i galleri Briskeby, er hver for seg nøysommelig og tekniske betraktninger fra hverdagslige situasjoner og motiver, men samlet kan vi se Iselins gjenkjennelige og dedikerte konsentrasjon overfor det hun ser og skaper. Iselins motivasjon gjennom arbeidet med kunst er å finne i den relasjonen hun har til det hun maler og tegner. Bildene er gjennomgående inviterende og åpne. Dette kan vi også få et innblikk i når vi ser at teknikken preges av nysgjerrighet, glede og sikkerhet på samme tid.

Gjennomgående motiver i utstillingen er treet, mer enn bare et tre, er det tillagt noe menneskelig; kraftige stammer med solide røtter og med grener som strekker seg i flere retninger i forsøk på å finne nye veier avhengig av lys, vind og krefter som er ustyrlige for mennesket å ta kontroll over. 

Trærnes plass mellom alle de andre.

Iselin Bast henter inspirasjon fra blant annet Hammershøi, Schjerfbeck, Backer og Corot. Iselin Bast er utdannet ved Statens Kunst- og håndverksskole i Oslo og L´Ecole des Beaux-Arts i Aix-en-Provence. Siden 1974 har hun holdt utstillinger i inn- og utland.

Link til Galleri Briskeby HER

Link til Iselin Basts nettside HER