Kulturkonsept – Kristin Jordfald med Hamsun utstilling på Hamarøy fra 4. juni

HAMSUN I FEBERFANTASIER PÅ HAMARØY
Kunst i toppklasse møter verdenslitteratur av nobelprisvinneren Knut Hamsun. Legg årets sommerreise til Hamsunsenteret og det magiske nordnorske landskapet.

Velkommen 4. juni – 30. september.

https://www.kulturkonsept.no/HamsunPaaHamaroy.html

Forside bilde er Peter Esdailes “Feberfantasier”, olje på lerret

Det er en stor anerkjennelse av kunsten, kunstnerne og KulturKonsepts prosjekt HamsunFantasier, når deler av prosjektet blir stilt ut ved Hamsunsenteret på Hamarøy.

Dere som har fulgt prosjektet siden Hamsunjubileet i 2009, med Nasjonalbiblioteket, Sparebankstiftelsen og Trondheim kunstmuseum som samarbeidspartnere, og videre 100-års markeringen for Hamsuns nobelpris i 2021, har sikkert registrert at flere kunstnere enn de 10 vi startet med i 2009, har bidratt med nye og spennende verk.

Sparebankstiftelsen gikk til innkjøp av de aller fleste kunstverkene i 2009, og donerte generøst mange av verkene til blant annet Hamsunsenteret. Enkelte av de donerte kunstverkene integreres sammen med den øvrige kunsten som Hamsunsenteret låner av KulturKonsept.

Utstillingen “Tankenes brøk” som nå vises på Hamsunsenteret, tar utgangspunkt i tre av Hamsuns romaner: Markens grøde, Pan og Mysterier. De kunstnere fra HamsunFantasier som Hamsunsenteret har valgt til å utdype romanene er: Håkon Bleken, Benjamin Bergman, Sverre Bjertnæs, Li Daiyun, Peter Esdaile, Håkon Anton Fagerås, Ellen Lenvik, Istvan Lisztes og Christopher Rådlund. Dette er kunstnere fra øverste hylle, representert med pastelltegning, tekstil/vev, maleri, litografi, relieff og skulptur. Det er spesielt interessant å se spennvidden i uttrykk, formspråk og medium hos kunstnerne der de på ulike måter tangerer teksten og innholdet i de tre romanene.

KulturKonsept formidler disse kunstverkene for salg, og publikum har en unik mulighet til å skaffe seg et litterært forankret kunstverk av høy kvalitet.

Utstillingen ved Hamsunsenteret kan oppleves mellom 4. juni og 30. september

Dette er sommeren dere har mulighet til en uforglemmelig reise i det nordnorske landskapet, det prisbelønte og spektakulære byggverket Hamsunsenteret, og kunsten som stilles ut.

Følg med i Hamsunsenterets sommerprogram, og ta gjerne kontakt med KulturKonsept om dere har spørsmål om kunsten og kunstnerne.

Hjertelig velkommen, og del gjerne informasjonen med kollegaer og venner

Kontakt KulturKonsept, Kristin Jordfald på tlf. 909 67 883

Benjamin Bergman   –  Li Daiyun   –   Ellen Lenvik
“Edvarda”.                   “Isolasjon”       “Utenfor øerne…”
Pan                                   Pan                       Pan