Kunstnerforeningens "Vårutstilling" åpner 5. mars

Plakat1
OSLO RÅDHUS danner rammen om Kunstnerforeningens Vårutstilling 5. – 17.03.16.
Rådhusgalleriet åpner dørene for over 100 billedkunstnere som viser et frodig mangfold av malerier, grafikk, tekstil, foto, collage, tegning og skulpturer. Dette er fjerde gangen Kunstnerforeningen viser en stor mønstring med verker av våre medlemmer blant billedkunstnere, arkitekter og scenografer. Du kan se verker av bl.a.
Hanne Borchgrevink, Tore Hansen, Ulla-Mari Brantenberg, Britt Juul, Karl Hansen, Nina Sundbye, Kirsten Kokkin, Skule Waksvik, Jon Gundersen, Christopher Rådlund, Bente Elisabeth Finserås, Marianne Wiig Storaas, Brit Fuglevaag, Runa Boger, Nils Olav Bøe, Sol Kjøk, Jan Digerud, Didrik Hvoslef-Eide og mange flere.
Kunstnerforeningen er unik i Europeisk sammenheng. Den ble stiftet i 1849 av maleren Hans Gude, fiolinisten Ole Bull og deres venner. Etter noen år ble foreningen lagt ned, men startet opp igjen i 1860 av Bjørnstjerne Bjørnson og Henrik Ibsen, og har eksistert siden den gang. Sin høye alder til tross, lever foreningen i beste velgående. Kunstnerforeningen har nær 700 medlemmer, hvorav nær 300 av dem er billedkunstnere. Medlemmene er fordelt på 5 kunstnergrupper: Billedkunstnergruppen, Forfattergruppen, Arkitektgruppen, Musikergruppen og Film- og scenekunst.
Gå ikke glipp av denne sjeldne muligheten til å se så mange verk av mange av våre kunstnere i denne utstillingen som står i to uker. Den gir et bredt uttrykk for hva som rører seg i norsk kunstliv, og er en god anledning til å bli bedre kjent med  dagens kunstnere. Britt Juul og Karl Hansen, som også sitter i styret i Kunstnerforeningen, står for organisering og montering av utstillingen.
Velkommen til utstillingsåpning lørdag 5. mars kl 13 – 15.
Pressen er velkommen til forhåndsvisning fra fredag 4. mars kl 13. Ta kontakt med Daglig Leder Guri Heinonen på mob: 904 79 767 eller [email protected]
Åpningstider hverdager kl 11-17, torsdag 10/3 kl 11-18, lørdager og søndager kl 12-16. Gratis inngang.
For mer informasjon: www.kunstnerforeningen.no.