Hanne Tyrmi – Kunstnersamtale i Kunstnerforbundet

LEARNING TO LOSE. ET POLITISK ANLIGGENDE

Samtale mellom Hanne Tyrmi og Line Ulekleiv torsdag 29. september kl. 17
8 METER LANG 3 METER HØY OG OVER ETT TONN TUNG BLYGARDIN I KUNSTNERFORBUNDETS OVERLYSSAL
«Huset er et bilde på mitt kunstnerliv» (Hanne Tyrmi). Hanne Tyrmis utstilling Learning to Lose åpner til dyptgripende koblinger mellom liv og kunst. Det handler om hvordan vi former rommene og hvordan de former oss. Huset som ramme rundt oppvekst og det daglige liv, men også rommet der kunsten blir til. Tyrmi setter fokus på kunstnerrollen og rammene for kunstproduksjon. Betydningen av «et eget rom å arbeide i» (Hanne Tyrmi) med dets brennaktuelle politiske implikasjoner.
Hanne Tyrmi (f. 1954) er utdannet fra SHKS i Oslo (1981–85). Hun har markert seg gjennom en årrekke med viktige utstillinger og kunstprosjekter, sist aktuell med en stor utstilling The Lost Thing på Haugar Vestfold Kunstmuseum i 2014. I forbindelse med utstillingen ble det utgitt et stort bokverk over Tyrmis kunst på forlaget SKIRA, med tekster av blant andre Lotte Konow Lund, Line Ulekleiv, Anne Karin Jortveit og Tone Lyngstad Nyaas. Tyrmi er innkjøpt til en rekke samlinger og har utført flere offentlige kunstprosjekter.
Line Ulekleiv (f. 1974) er utdannet kunsthistoriker fra Universitetet i Oslo. Hun er en av våre fremste kunstkritikere (fast kunstkritiker i Klassekampen) og skribenter med en rekke publikasjoner bak seg. Ulekleiv er kunstrådgiver for Storebrand kunstsamling og underviser på KHiO. Hun er forfatter av teksten «Hanne Tyrmi – Personal Politics» i boken om Hanne Tyrmi The Lost Thing (2014).