Close

Lars Roger Furnes på Galleri Lista Fyr og Nordberg Fort

Skoglys
Skoglys

 
Lars Roger Furnes viser malerier, akvareller og litografier.
Utstillingene åpnet 14. juli og  varer til 1. oktober 2013.                                   . Inspirert av sin lærer fra studiene på Atelier 17 i Paris, hos professor Stanley William Hayter (1901-1988), presenterer Furnes sin pariserserie innen grafikk: lito og monotypier. Hayter ble berømt for sin utvikling av viskositetfargetrykk, og kunstnere som Chagall og Picasso arbeidet ofte i Atelier 17.
Harlekin spiller opp til dans
Harlekin spiller opp til dans

Lars Roger Furnes ble tidligere i år tildelt arbeidsopphold for 2013 på velrenommerte Fritz Thaulows Atelier på Cite des Arts, Paris.
Utstillingen på Galleri Lista Fyr er viet Furnes’ surrealistiske serie «Harlekinsonaten», der 6 motiver går igjen: korset, kvinnen, musikeren, harlekinen, Pegasus og båten.
På Nordberg Fort har Lars Roger Furnes en rekke landskapsmalerier i tillegg til flere malerier med fuglemotiv, inspirert av egne naturopplevelser og impulser fra den berømte, franske komponist, organist og ornitolog, Olivier Messiaen (1908-1992), som transkriberte fuglesang til pianomusikk. Noen titler fra «Fugleserien» til Lars Roger Furnes: «Sjalu aftentur med hund og bakvaskelser», «Herr og fru Fuggel danser» og « Inspektør Fuggel finner et spor.»
Lars Roger Furnes (1948) fra Ålesund er utdannet billedkunstner fra de statlige kunstakademier i Berlin, Paris og Oslo, til sammen 8 år. Furnes har hatt 50 separatutstillinger i inn- og utland, har deltatt på Statens Høstutstilling og er innkjøpt til en rekke institusjoner. Han er også forfatter, medlem av Den norske forfatterforening, med i alt 9 utgivelser på Cappelen, Solum og Den norske Samlaget.
Lars Roger Furnes ble tidligere i år tildelt arbeidsopphold for 2013 på velrenommerte Fritz Thaulows Atelier på Cite des Arts, Paris.
For nærmere informasjon: Lars Roger Furnes, 97190619.