MARIT BOCKELIE – Bybilder og musikanter – Galleri Briskeby 19.mai til 11.juni 2022

Marit Bockelie er blant Nord Norges mest særpregede og allsidige kunstnere, og arbeider innenfor et stort spekter av kunstneriske uttrykksformer, fra mosaikk til tegning, treskulptur, akvarell og grafikk. Hun har også en lang karriere som musiker og fløytist. I 2020 ble hun utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sitt virke som kunstner.

Marit Bockelie søker i sin kunst å formidle forbindelsen mellom de to disiplinene, musikk og billedkunst, og la dem påvirke hverandre.

Velkommen til åpning av utstillingen “Bybilder og musikanter” torsdag 19. mai kl.18.00. Utstillingen vil bli åpnet av Wolfgang Plagge, og det blir flere musikalske innslag på åpningen.

På denne utstillingen, som vises i galleriets prosjektrom, presenterer hun akvareller og grafikk med to av hennes sentrale motivkretser: Bybilder og musikanter. Det er hovedsakelig tresnitt fra 70- og 80-tallet og akvareller fra 90-tallet. Tresnittene er frodige og fabulerende med klare trekk fra folkekunsten. Glade musikanter i ulike fremtoninger er også gjennomgående i grafikken hennes. I akvarellene er motivene hentet fra ulike områder i Oslo, der Bockelie har vært bosatt i flere år av sitt liv. Her finner vi kjente gater og bygninger fra Rodeløkka til Oscars gate.

Marit Bockelie er født i Bodø (1933) og oppvokst i Tromsø, før hun flyttet til Oslo og tok sin kunstneriske utdannelse ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1953–56) og Statens kunstakademi (1960–64). Fra 1956 til 1960 studerte hun ved Accademia di Belle Arti («Mosaikkakademiet») i Ravenna i Italia. Senere studerte hun utøvende musikk ved Instituto Verdi i fire år, og fikk diplomeksamen i 1977 ved Norges musikkhøgskole. Hun har spilt solo i flere orkestre og NRK. I 1994 åpnet hun Skulpturlandskap Nordland. Hun skrev og illustrerte sin egen musikkbok Marits egne drikkeviser, Emilia forlag, 2001. Hun er representert i mange offentlige og private samlinger, deriblant Nasjonalgalleriet.

Utstillingen står i galleriets prosjektrom til 12. juni.
For mer informasjon, ta kontakt med galleriet på tlf. 24118700 eller [email protected]