Per Hess åpner ustilling!

perhess2.Kunstplass [10] har gleden av å ønske velkommen til Per Hess sin separatutstilling Behind the Stars.
Vernissage: Lørdag 30. mai kl. 15:00
Sted: Kunstplass [10], Rosteds gate 10 (kart)
Utstillingsperiode: 30. mai – 27. juni 2015. Åpningstider: ons – søn 13 – 17
Artist talk: Torsdag 11. juni kl. 18:00 med psykoanalytiker og kinakjenner Sverre Varvin.
På Kunstplass [10] skal Per Hess vise nye verk inkludert malerier, skulpturer og andre elementer som aktiviserer rommet. Kapital, penger og verdiskaping er et tilbakevendende tema i Per Hess sitt lange kunstnerskap. Hess er kjent for sin formale, abstrakte og minimalistiske estetikk der fargen og det hvite lyset står helt sentralt.  – I maleriene jobber jeg med lyset i det lyse, som han selv sier. 
Tittelen ”Behind the Stars» peker på at både Kina, Europa og USA bruker stjerner som hovedsymbol i sine flagg. Og bak dette er det store økonomier og mangfoldige kulturer i flytende bevegelse.
Han vil videre stille ut rundt 20 akvareller innbundet i ett unikt spesialinnbundet bokverk. Boken en slags ”kinesisk eske” – og er en indirekte kommentar til koblingen mellom kinesisk kultur og økonomi. Med en åpen og filosofisk tilnærming reflekterer Per Hess over hvordan vi nærmer oss kulturer fra vårt vestlige ståsted. Penger kan på den ene siden fremstå som et kulturelt og religiøst substitutt. Samtidig som Kina eksporterer sin kultur hvis det tjener deres økonomi.
Han berører samfunnsliv og sosiale faktorer fra et kunstnerisk og etisk ståsted. Han kommer ikke med noen svar. Men gir betrakteren med sitt formale, minimalistiske billedspråk en estetisk og nesten spirituell opplevelse.
Per Hess (1946) har gjennom sitt lange kunstnerskap høstet gode kritikker for sine utstillinger. Han har bl.a. hatt separatutstillinger på GAD-Galleri, Trafo, Landsforeningen for Norske Malere (LNM) og på den 55. Veneziabiennalen. Han har hatt mange oppdrag som både kunstner og kurator for kunst i offentlige rom de siste 40 årene. Link til CV