Per Kleiva – minneutstilling i Galleri Kunstverket

Per Kleiva Winter Music 2017, serigrafi

Kunstverket Galleri presenterer:
Per Kleiva
(1933-2017) 
Grafikk  Minneutstilling
07.04.–16.05.2018 
Per Kleiva har med sin grafikk satt et solid avtrykk i både norsk kunstliv og norsk kunsthistorie. Serigrafiet ble for kunstneren et viktig medium for å uttrykke både et politisk og kulturpolitisk engasjement fra 1960-tallet til i dag. Kleivas grafiske blad ble utgangspunkt for malerier og skulpturarbeider, samtidig som han demonstrerte at materialarbeider og malerier også kunne ta form som grafiske trykk. I år er det 55 år siden hans gjennombrudd ved Høstutstillingen i 1963.
Utstillingen i Kunstverket Galleri er så langt den største og mest sammensatte retrospektive presentasjonen av Kleivas grafiske produksjon. Minneutstillingen søker å formidle både den tidsånd enkelte av hans mest kjente grafiske blad ble skapt i, parallelt som den understreker at Kleivas sammensatte grafiske oeuvre har et formspråk og budskap som strekker seg langt utenfor den tid og kontekst de er skapt i.
Per Kleiva Grafikk (Forlaget Press)
 
Boken Per Kleiva Grafikk (Forlaget Press) Ble lansert  i anledning utstillingsåpning. Boken søker å gi et overblikk over Per Kleivas produksjon og kunstnerkarriere. Redaktør og hovedforfatter er Merete Hovdenak, tekster ved Harald FlorJan Erik Vold og Johan Harstad. Boken er designet av Henrik Haugan ved Snøhetta arkitektkontor.