Runa Boger og Jorunn Steffensen i Bodø Kunstforening 21. mai – 03. juni 2022

To visuelle uttrykk – en samtale åpner 21. mai kl. 14.00 Link til galleriet HER

To separat utstillinger med et felles tema – abstraksjon og farger.
Utstillingen vil fokusere på møtet mellom to forskjellige visuelle uttrykk og en dialog mellom to ulike kunstnerskap. Jorunn Steffensen og Runa Boger arbeider individuelt innenfor et felles fordypningssprosjekt der abstraksjon og farger står sentralt.
Steffensen, bosatt i Skien, arbeider med maleri og tegning. Boger, bosatt i Oslo, arbeider med tekstil collage og stofftrykk. Deres billedspråk er høyst ulikt og de arbeider med forskjellige materialer og metoder.
Utstillingen vil bli montert som en stedsspesifikk installasjon hvor farge og flate er bærende elementer. Galleriets romlige arkitektur, muligheter og utfordringer vil sette ramme for utformingen av utstillingen.
Det vil bli produsert to kataloger, en fra hver av kunstnerne, og  vil være et supplement til utstillingen.
Søndag 22. mai vil det være en kunstnersamtale med professor Ellen M Sæthre-McGuirk fra Nord Universitet som moderator. Samtalen støttes av Norske tekstilkunstnere  med prosjektet SOFT moment.

 

Runa Boger arbeider med materialbasert kunst – tekstil collager. Arbeidet med abstrakte bilder skjer ut fra en tekstil tradisjon hvor formale undersøkelser av farge og geometriske former er bærende elementer. Utstillingen vil blant annet vise en serie geometriske bilder i lite format, kalt Variabler. Serien er bygget over samme lest innenfor samme størrelse. Det handler om striper og fargenes muligheter i et fastlagt mønster. På utstillingen vil det også bli vist flere store verk med monokrome flater hvor det etterstrebes klarhet og presisjon i komposisjonen. Verkene har en klar referanse til Bogers første møte med Bodø. Et kort visuelt inntrykk, farget av blått hav og et maritimt miljø. Boger er opptatt av gjenbruk og resirkulasjon og bruker ofte ull i kombinasjon med vegetabilske fibre. Det organiske og naturlig ustabile og den energien materialet tilfører verket er viktig. Stoffene som anvendes har levd et tidligere liv og bruk av «historisk» materialet er en del av prosessen. Teknikken er innfarging og videre bearbeiding med blokktrykk, monotypi, pastellkritt, håndsøm/broderi og laminering.