Sabina Jacobsson i Sandefjord Kunstforening 12. februar til 13. mars

Sandefjord Kunstforening har gleden av å invitere til årets første utstilling, Another

Layer med kunstneren Sabina Jacobsson åpnes lørdag 12. februar kl 14:00.

Sabina Jacobsson f.1967 er en svensk kunstner utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim på 90- tallet. Jacobsson arbeider med video, tegning, foto og installasjoner. Hun har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland og vist sine filmer på mere enn 60 filmfestivaler. Jacobsson har arbeidet med videoscenografi i mange forskjellige scenekunstproduksjoner i over 20 år, parallelt med sitt eget kunstneriske virke.

Another Layer startet da jeg tok et dypdykk i arkivet for å se på mine tidligere arbeider fra de siste 20 årene. Formålet var å minne meg selv på alt jeg har vært med på, og samtidig se om jeg kunne finne koblinger til der jeg er i dag. Jeg oppdaget at mye av det råmaterialet jeg har kunne bli til nye arbeider. Enten bli brukt om igjen, eller som en referanse inn i et nytt narrativ. Noen av videoarbeidene er en referanse til videokunstneren Bill Viola og handler om familierelasjoner. Disse verkene utgjør en viktig brikke i de nye lagene av nuet som utstillingen reflekterer.

Jeg søker stadig etter koblinger mellom ide og teknikk, der det spontane og uforutsigbare spiller på lag med det konseptuelle. Jeg eksperimenterer med metoder både når det gjelder regi på film og med analoge teknikker som tegning og skulptur. Som videokunster jobber jeg både i gallerirommet, i scenerommet og i kinosalen. Jeg har hatt mange samarbeidsprosjekt med forskjellige regissører og utøvere i over 20 år. Hovedinnholdet i arbeidet mitt gjenspeiler kulturell tilknytning og sosiale strukturer. Jeg iscenesetter fortellinger om kulturell solidaritet sammen med politiske spørsmål. Gjennom flere prosjekter av kunstneriske samarbeid har jeg fått muligheten til å jobbe med forskjellige uttrykk, på scenen så vel som i gallerirommet, noe som har resultert i mitt mangefasetterte uttrykk.

www.sabinajacobsson.com

Utstillingen står til 13. mars.

Lenke til Sandefjord Kunstforening HER

Lenke til Sabina Jacosson HER