Sidsel Westbøe i Kunstverket Galleri

Trehuset 1. Koldnål og høytrykk
Trehuset 1. Koldnål og høytrykk

Kunstverket Galleri presenterer:
Sidsel Westbø
22.01 – 22.02 2015

Åpning torsdag 22. januar kl.18.00
Det er en glede å presentere Sidsel Westbø, en av våre fremste grafikere, i en utstilling der det presenteres nye grafiske arbeider fra de siste årene. Det er snart 6 år siden Westbø stilte ut sine arbeider i en separatutstilling, og hun returnerer på samtidskunstscenen med en rytmisk, velkomponert utstilling med poetiske motiver. Verkene som blir presentert er utført med teknikkene koldnål og høytrykk. Kombinasjonen av de to teknikkene skaper et spenningsforhold i motivene, der koldnålens lodne strek møter høytrykkets rene fargeflater, satt sammen i en stram komposisjon med sterke kontraster.
Sidsel Westbø har i de siste årene arbeidet med temaer som horisonten, vinden og trærne, lysets skiftninger, husets og naturens rom samt nattens stillhet og tanker. Temaene har kulminert i en rekke arbeider, flere av de i serier, med titler som Himmelranden, Tehuset, Horisonten og Glassveranda. Westbøs grafiske arbeider kan karakteriseres med et fokus på komposisjon av abstrakte elementer, samt enkeltverk i serier, som satt sammen gir motivene en repetisjon og rytme. Titlene på verkene og tematikken hun arbeider med viser til konkrete opplevelser med inspirasjon fra naturen. Opplevelsene minimeres til geometriske, nær arkitektoniske former, enkelte svært detaljrike, som kontrasteres med frie koldnålsstreker. Westbø beskriver selv verkene som at «de danner arkitektoniske romlige konstellasjoner som også reflekterer indre mentale rom og det store rom i naturen, med sine horisontale og vertikale linjer».
Som grafiker trykker Sidsel Westbø alle opplagene sine selv, og viser til en lang karriere med et fokus på håndverket, og en stødighet i verkene som er sjelden. Hun har over en lang karriere vist seg som meget kompetent innenfor sitt valgte medium, og yter stor respekt i kunstbransjen.
Sidsel Westbø er utdannet ved Statens Kunstakademi og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Hun har hatt en rekke separatutstillinger; blant annet på Kunstnerforbundet, Kunstnernes Hus i Oslo og en retrospektiv utstilling på Nasjonalgalleriet. Hun har også deltatt på en rekke kollektivutstillinger i inn- og utland. I tillegg til dette har Westbø deltatt på en rekke grafikkbiennaler og hun er representert i samlingen til blant andre Museet for Samtidskunst, Nasjonalmuseet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og British Museum.