Solveig Aalberg. Continuum – Vevde miniatyrer

Solveig Aalbergs prosjekt «Continuum – vevde miniatyrer» består av en serie på hundre enkeltarbeider, standhaftig og systematisk utført over en periode på fire år. Disse formalt sett små tekstilene har et insisterende preg, og evner på samme tid å være både lavmælte og overveldende i uttrykket. Som et supplement til den visuelle dokumentasjonen av prosjektet får vi også presentert en inngående skriftlig fortegnelse til hvert enkelt arbeid, der fargenavn, materialer og tekniske detaljer er sirlig oppført. På denne måten inviteres vi som publikum til å gå enda dypere inn i prosjektet og dermed kunne studere vevnadene med et ytterligere lag forståelse og informasjon tilgjengelig.

I tillegg til omfattende fotodokumentasjon utført av Halvard Haugerud, består boken av to nyskrevne tekster; et essay av Ole Robert Sunde og et intervju av Anne Karin Jortveit. Boken er tospråklig, oversettelse til engelsk er utført av Stig Oppedal.

Solveig Aalberg (f. 1955) er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1983). Hun har hatt separatutstillinger bl.a. ved Kunstnerforbundet, Galleri F15, Trafo Kunsthall, Haugesund Kunstforening og SOFT galleri. I tillegg har hun utført en rekke kunstoppdrag i offentlige rom. Hun har fungert som kurator og hatt verv bl. a. i KORO, Norske Billedkunstnere, Norske Tekstilkunstnere, RAM galleri og Trafo Kunsthall. Aalberg er innkjøpt av bl.a. Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Norsk Kulturråd, Asker Kommune og KODE.

Boken er støttet av Kulturrådet og Billedkunstnernes Vederlagsfond
ISBN 978-82-692232-0-0

Forfattere: Ole Robert Sunde, Anne Karin Jortveit, Solveig Aalberg
Redaktør: Solveig Aalberg
Oversetter: Stig Oppedal
Design: Solveig Aalberg / Melkeveien designkontor as
Foto: Halvard Haugerud, Hilde Malme, Erik Sæter Jørgensen
Utgiver: Grieg Wyller Forlag
Sidetall: 280
Språk: norsk, engelsk
Trykk: Rolf Ottesen AS
Opplag: 400 eksemplarer
Pris: 380 kr

Utgivelsesdato: 26. november 2020