Stanley Stornes Stiller ut på Fotland Mølle 10.04-01.05.22 Time kommune

Fotland mølle 10.04 – 01.05. 2022
Stanley Stornes
NY VÅR
maleri / tegning

Utstillingen består av malerier i tempera/olje på lerret og tegninger med tusj/fettstift på bomullspapir
Valg av tittel på utstillingen – NY VÅR
Våren er min beste årstid som kunstner. Forventningen til nytt liv, det transparente lyset mellom nakne trær, snøsmelting, fuglesang og fargerike vekster som gror opp fra jorda – dette gir også nytt liv på lerretet.
– Alle gode ting er tre –
Pga corona – situasjonen har utstillingen blitt avlyst to år på rad. Nå går vi våren lyst i møte. NY VÅR for alt som vokser og gror. NY VÅR for gjenåpning av kunst- og kulturliv.
Dette er min tredje utstilling på Fotland mølle. Første gang var i 2003 med utstillingen LITO STREK, og i 2011 var det TROLLHEIM. Nå blir det NY VÅR.

KUNSTNERSKAP – Stanley Stornes

Stornes er født i Stavanger. Han er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo som tegner og grafiker og ved Statens kunstakademi som maler og romkunstner.Han debuterte i Kunstnerforbundet 28 år gammel. Siden har det blitt 65 separatutstillinger i inn- og utland.Nå har han eget atelier i Sandnes hvor han både maler og presenterer sin kunst.Hans arbeider er innkjøpt av både Riksgalleriet, Nasjonalgalleriet, Rogaland Kunstmuseum og flere fylkes- og bysamlinger. Han har vært formann i Unge Kunstneres Samfunn, formann i Norske Grafikeres jury, styremedlem i Bildende Kunstneres styre, Norges Kunstnerråd , Bildende Kunstnere Rogaland og interimstyret for Statens utsmykningsfond. Stornes har alltid vært opptatt av faglig utfordrende prosjekter og i 1970-årene spilte han en viktig rolle i organisering av Norge Billedkunstnere. I 1996 ble han tildelt Ulrik Hendriksens minnestipend.
Han har gitt ut kunstboken Kulinarisk maleri- en reise i kunst og mat.

Høsten 2019 markerte han sin 80årsdag med utstilling på Hå gamle prestegard, 30 år etter sin første utstilling der. Året etter fulgte utstilling i Sandnes kunstforening.

Dette er Stornes’ tredje utstilling på Fotland Mølle.

Link til Fotland Mølle HER