Terje Nicolaisen har gitt ut ny bok

Terje Nicolaisen har gitt ut en ny bok med over to hundre tegninger og malerier, på det tyske forlaget Kerber. Boken kan erverves på Tronsmo eller Kunstnernes Hus i Oslo
No More Jokes presenter en stor samling tegninger og malerier av Terje Nicolaisen, som spenner over et tidsrom på mer enn 20 år. Her vektlegges en personlig formsterk og visuell interessant åre hos en stadig friere kunster. Nicolaisen har et rikt og mangfoldig kunstnerskap bak seg med konseptuelle arbeider som omhandler alt fra institusjonell kritikk, forslag til prosjekter i det offentlige rom til installasjoner, performance og musikk, ofte formidlet med et ironisk sideblikk.
I boken No More Jokes vektlegges en annen og mer oppriktig åre av Nicolaisens kunstnerskap, hvor et vel av hans særegne portretter av kjente og fiktive karakterer utgjør hovedåren. Gjennom stemninger, fargebruk, linjer og maleriske kvaliteter møter vi Nicolaisens sterke talent for form, farge og figurativ billedrikdom.
No More Jokes inneholder en biografisk tekst om Nicolaisens kunstnerskap av kunsthistoriker Tina Rigby Hansen, samt en analyse av kunstnerens portrettarbeider av kunstkritiker Kjetil Røed. Boken er redigert av kritiker, kurator og redaktør Johanne Nordby Wernø, og designet er ved Ulf Carlsson.
Boken er utgitt av Kerber Verlag (Berlin) og er den første internasjonalt publiserte boken om Terje Nicolaisens kunstnerskap. Kunstner og redaktør vil være tilstede på lanseringen.
Terje Nicolaisen (1964) bor og arbeider i Oslo. Han er innkjøpt av bl.a Nasjonalmuseet, Munchmuseet og KODE Bergen Kunstmuseum og har hatt separatutstillinger ved blant annet Henie Onstad Kunstsenter, Galleri Riis og Kunsthall Oslo.
Johanne Nordby Wernø (1980) er kritiker, kurator og redaktør bosatt i Oslo. Hun har publisert tekster i norsk og internasjonal presse siden 2000. I årene 2013 til 2016 var hun leder for Unge Kunstneres Samfund (UKS). Hun har også jobbet for det norske generalkonsulatet i New York og i redaktørposisjoner for tidsskriftet Kunstkritikk.
Tina Rigby Hanssen (1971) er kunsthistoriker, skribent og kurator. Hun har en doktorgrad i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo og et kuratorstudie fra Konstfack i Stockholm. For tiden er hun akademisk rådgiver på samtidskunst for Store Norske Leksikon. Hun har publisert artikler om kunst og lydkunst i bl.a. International Journal of Performance Art and Digital Media, The Soundtrack of for Soundeffects.
Kjetil Røed (1973) er kritiker og skriver om kunst, film og litteratur i en rekke magasiner og aviser. Han har vært kunstkritiker for Aftenposten (2010 – 2017) og skriver for øyeblikket for Vårt Land. Røed er redaktør for fagtidsskriftet Billedkunst og gir ut to bøker i 2019; Working Through The Past (Skira Forlag 2019) og Kunsten og livet: en bruksanvisning
(Flamme Forlag 2019)