Trine Mauritz og Wenche Gulbransen i Drøbak Kunstforening 13.juni

Utstillingen åpner lørdag 13. juni kl 13, og er åpen fra kl 13-16.

Utgangspunktet var en reise vi gjorde til japanske kunstnervenner, og til japanske museer og gallerier dedikert til samtidskunst, i 2018. Vi konsentrerte oss om den sanselige, prosessuelle og material-baserte japanske modernismen.
Da vi søkte om utstilling i Varmbadet, var det også med et lite nikk til de japanske badene. Noen av dem er, som i Drøbak, omgjort til gallerier. I planen inngikk også besøk av en japansk fløytist. Koronaen satte en stopper for prosjektet. Det måtte endres.
Usikkerhet, tap av rutiner og vaner endrer livet. Friheten ble begrenset. Liv og død ble i tørr statistikk vist i daglige tall. Hvordan skulle vi forholde oss til dette? Kunne vi forholde oss til estetikk og sanselighet, til kunstproduksjon «as usual», i denne situasjonen?
Vi lette etter mening. Forfatteren Toni Morrison skriver:

“This is precisely the time when artists go to work. There is no time for despair, no place for self-pity, no need for silence, no room for fear. We speak, we write, we do language. That is how civilisations heal. I know the world is bruised and bleeding, and though it is important not to ignore its pain, it is also critical to refuse to succumb to its malevolence. Like failure, chaos contains information that can lead to knowledge–even wisdom. Like Art.»
Vi tar Tony Morrisons ord til oss.
Vi viser verk i tre, tekstil og papir, 6-7 verk av hver av oss.
Galleri Format i Oslo viser PUR2 i januar 2021
GalleryGallery i Kyoto viser PUR3 i oktober 2021

Det blir ingen vernissasje, bare åpent hus.

Dere er muligens på ferie, lever tilbaketrukket eller har allerede sommeren full, og rekker som oss, ikke over alt.
Men om været, helsen og tiden skulle tillate det er Varmbadet også åpent alle fredager, lørdager og søndager mellom klokken 12 og 16, til og med søndag 12.juli.
Det er kanskje lenge siden dere var i Drøbak. Ta turen, om det passer. God sommer!