Utstillinger av Karl Erik Harr, våren/ forsommeren 2018.

Karl-Erik og Gisle Harr

Etter maleriutstilling i Galleri Elsa i Namsos i april/ mai, åpner Karl Erik Harr 9.juni, utstillingen “Jeg vet en vind” på Petter Dass-museet på Alstahaug i Nordland.Her vises illustrasjoner til Erik Bye og Petter Dass. Harr har illustrert begge disse skipperne i norsk visekunst.Kunstneren vil selv være tilstede på åpningen og kåsere. St. Hansaften åpner Karl Erik Harr en maleriutstilling med tema “Hav”, sammen med sin sønn Gisle Harr på Gamle Ormelet på Tjøme.Utstillingen skal være årets sommerutstilling på det populære Kultursentret.Åpning kl 14, kl 15 blir det en forestilling med Aage Kvalbein, Aud Nyegaard og Karl Erik Harr på senen i Gamle Ormelet.”En reise i mine malerier” bilder, ord og toner.
Les mer her: https://www.gamleormelet.no/
NYTT MUSEUM I NORD.
Karl Erik Harr bygger i år et nytt museum på Kjerringøy. Huset, som er et intimt museum skal inneholde samlinger av Harrs kunst fra tidlig 1970- tall fram til i dag. Bodø kommune skaffet bygget en rimelig tomt, like ved det gamle Handelstedet på Kjerringøy. Museet vil også vise illustrasjoner, tegninger, grafikk og studier fra et langt kunstnerliv. Kunstneren har laget en ideell stiftelse.
Det skal drives i samarbeid med lokale aktører som Kjerringøy Bryggehotell, Markens Grøde som produserer ost i toppklasse og har en fin kafe, samt museet Kjerringøy Handelsted.
Museet viser kunst, men får samtidig stor kulturhistorisk betydning, i form av nordnorsk historie og kystkultur, samt nordnorsk mytologi i eventyr og sagn.
Museet vil bli en ny attraksjon i Salten- regionen.