2024 SØLVI EDVARDSEN med forestillingen UNDER på Dansens Hus 25-28. januar

Rikdommen et menneske bærer i seg.

En vanlig dag – en vanlig hendelse.
En kvinne kommer gående og setter seg på en benk.
Hun sitter helt stille. Hva foregår under og bakenfor den stille fasaden, i den indre verden som kun er hennes egen?

Mennesker trenger mennesker for å dele den rikdommen av liv vi alle bærer. Overlatt til oss selv, i kommunikasjon med oss selv, er ensomhet en påtrengende faktor. UNDER setter fokus på et økende samfunnsproblem: ensomhet.
Forestillingen undersøker og visualiserer det mangfoldet av historier, minner og erfaringer et menneske bærer i seg og som vi i ulik grad trenger å dele med andre.

UNDER er et fortettet kammerspill men også et tverrkunstnerisk verk med ny musikk, film og koreografi. Den spesialkomponerte musikken er av Åsmund Feidje, og musikkens cello-lag framføres live av Bjørg Lewis, også kjent fra Vertavokvartetten.

Koreograf Sølvi Edvardsen og danser Cecilie Lindeman Steen samarbeider igjen i UNDER etter 25 års kroppslig endring og tid. Friksjonen i denne endringen er ønsket og gjenspeiles i tematikken og kontraster i uttrykket: forholdet mellom overflate og underside, det innbilte og virkelige, lag av hukommelse og glemsel, bakenfor øyelokkene, håndflatene, det vi har mistet, føttenes tid, det vi er og det vi tror vi er, det vi savner, det vi ser, det andre ser, og det under.

Lenke til Dansens Hus og billetter HER

Foto: Mona Gundersen