Annes Dukketeater i Frognerparken

Annes Dukketeater i Frognerparken spiller ” Sinnataggen vil ha ferie ”
Vigeland-museet har invitert Annes Dukketeater i Frognerparken til å spille forestillingen “Sinnataggen vil ha Ferie” som en del av feiringen av Gustav Vigelands 150 års-jubileum i 2019. Forestillingens handling kretser rundt den mest kjente statuen i Vigelandsparken, Sinnataggen.
 I vårt teaterstykke er Sinnataggen lei av å stå på et bein og være sinna. Han vil rett og slett ha ferie. Men hvem kan erstatte selveste Sinnataggen? Det byr på en utfordring å finne noen som kan overta for han. Figurene i forestillingen er påmeldt til en utlyst konkurranse om å få bli Sinnataggens vikar. Når de skal vise hva de kan, viser de også mange ulike karaktertrekk og ulike følelsesuttrykk. Når kandidatene skal vise hva de kan og leter etter sinnet sitt, kommer et stort spekter av ulike følelser og reaksjoner frem. Slik handler forestillingen om mer enn bare sinne. Vi blir kjent med mer enn primærfølelser som sinne og glede, også mer avanserte følelser som sjenanse, sjalusi og skyldfølelse. Det vil vise seg at mange av deltakerne av ulike grunner slett ikke lever opp til Sinnataggens uttrykksform, og barna blir nok vel så sjarmert av de mange som ikke helt får det til. Barna får også selv bidra i forestillingen, når de får komme frem og stemme på hvem de synes skal få være vikar for Sinnataggen.                   
Ved å rette oppmerksomheten mot følelser, med utgangspunkt i Sinnataggen, vil barna også kunne bli oppmerksom på følelsesuttrykk i statuene i Vigelandsparken. Forestillingen kan også være et bidrag til å høyne barns bevissthet om egne og andres følelser, og til å sette ord på følelser.
Forestillingen er rettet mot barn fra ca 4 til 8 år, men kan sees av familier og alle aldersgrupper fra 4 år. Den er også  ideell for barnehagegrupper og småskolen.
Premiere Torsdag  13 juni kl 11.00
Fredag    14 juni kl 11.00
Lørdag    15 juni kl 13.00
Søndag   16 juni kl 13.00
Mandag  17 juni kl 11.00
Tirsdag   18 juni kl 11.00
Onsdag   19 juni kl 11.00
Torsdag   20 juni kl 11.00
Fredag     21 juni kl 13.00
Lørdag     22 juni kl 13.00
Søndag    23 juni kl 13.00
Billetter kr 125,- pr person.  Barnehager / Skoler kr 100,- pr person Billetter bestilles på tlf : 92821575 og [email protected]
www.annesdukketeater.no

Anne Stray og Cecilie Fanget