Hvem har æren? Premiere på Centralteatret 23. februar

Foto: Fredrik Arff

To opphissede fedre har innkalt til familieråd fordi de mener familien er blitt vanæret. Den enes datter er tvangsgiftet med den andres sønn. Nå har hun vært utro og har stukket av med elskeren. Hun protesterer mot sitt ufrie liv under streng sosial kontroll ved å flykte ut av ekteskapet. På grunn av sin handling må hun dø for å gjenopprette familiens ære. Men hvem er mann nok til å skyte henne?
Komedien Hvem har æren? er skrevet av den syriske forfatteren Ibrahim Amir. Modig setter han fingeren på et prekært tema og utleverer idealer om ære og mandighet.
Forestillingens tema er høyaktuelt med utgangspunkt i en ukultur som er mer utbredt enn vi liker å tro, også her i Oslo, hvor unge kvinner utsettes for sterk sosial kontroll, tvangsekteskap og utstøtelse fra sine egne familier, fordi de vil bestemme over sitt eget liv. Men stadig oftere tar modige røster til motmæle og setter ukulturen på dagsordenen.
Medvirkende: Terje Strømdahl, Helle Haugen, Petter Vermeli, Ine Marie Wilmann, Trond Høvik, Pål Rønning, Marius Næss, Kari-Ann Grønsund, Helle Haugsgjerd og Henriette Faye-Schjøll.
Norgespremiere 23. februar 2017 på Oslo Nye Centralteatret
Les mer ›