|

JO BLANK av Ellisiv Lindkvist – Vega Scene 13. 14. 15. oktober 2022

Teaterforestillinga handler om Jo Blank. Hun kjemper mot at andre skal bestemme hvem eller hva hun skal være. Jo Blank sier høyt det mange knapt tør tenke, som mange kjenner seg igjen i: Jeg skulle gjerne sluppet å være kjønn. Jeg kan ikke se en eneste fordel med å være kvinne. Bortsett fra å slippe å ha baller:

Er Jo Blank virkelig stygg eller føler hun seg stygg? Hva betyr blikket fra andre når hun ser på seg sjøl? Jo Blank snakker direkte til publikum, både unge og eldre, kvinner menn og transpersoner. Handlinga foregår i Oslo og i Sápmi.

Regissøren skriver: «I arbeidet med monologen har vi undersøkt hvordan blikk fra andre

påvirker oss. Vi ønsker formidling som legger vekt de spørsmål og det budskap som forestillinga synes å bære i seg: At ingen er fri fra dette ytre blikket som forteller oss hvem vi bør være. Ikke bare reklame og sosiale medier, men samfunnet generelt innretter seg på denne ytre identiteten. Det påvirker vårt indre. Det er snakk om en kolonialisering, både av kroppen og sinnet.» Er det mulig å frigjøre seg? Jo Blank handler om dette.»

Samtale om kjønnsroller torsdag 13. oktober kl. 18:00

I forkant av forestillingen blir det samtale mellom kjønnsforsker Wenche Mühleisen og dramatiker Ellisiv Lindkvist omkring kjønnsroller. Er de kulturelt, etnisk eller arvelig betinget? Er kroppen grunnlaget for kjønn, eller er kjønn en sosial norm. Hva er det å være «kvinne»?

Forsnakken er gratis og finner sted i Vega Snackbar.

Medvirkende:

Stykket er skrevet av Ellisiv Lindkvist og spilles av Anitta Suikkari. Vega scene er samarbeidspartner sammen med Det samiske Nasjonalteatret og Vårscenefest. JO BLANK-produksjonen er også støttet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord, FFUK, skuespillerforbundets frilansfond, Fond for Lyd og bilde og Dramatikkens Hus.

Billetter koster 300 kr og kan kjøpes HER. Er du en gruppe over fem personer får du grupperabatt. Ta kontakt for mer informasjon.