Liv Hege Nylund aktuell med gjestespill på Østlandet

Bli kjent med en av Danmarks kjæreste forfattere når Liv Hege Nylund inviterer til poetisk kabaret med tekster og anekdoter av Tove Ditlevsen
Det er snart hundre år siden en av Danmarks kjæreste forfattere ble født. Tove Ditlevsens humoristiske og underfundige dikt om skjønnhetens korte liv, skiftende sinn, ensomhet og angst, har vært viktig for generasjoner av nordiske lesere. Førti år etter hennes død, er hennes evne til å uttrykke hverdagsproblemer på en vakker, varsom og ikke minst syrlig måte, forsatt like relevant.
HUMOR OG ALVOR
Tove Ditlevsen (1917-1976) vokste opp som arbeiderklassejente i København. Hun debuterte som lyriker med diktsamlingen “Pigesind” i 1939, et hudløst og sorgmuntert innblikk i en ung kvinnes verden. Siden ga hun ut både romaner, dikt- og novellesamlinger, blant annet “Blinkende lygter” og “Kvindesind”.
ET STORMFULLT LIV
Tove Ditlevsens privatliv var dramatisk. Tre stormfulle ekteskap, hvorav et med en psykisk forstyrret lege, medvirket til at hun ble narkoman. Hun var i perioder innlagt på mentalsykehus og prøvde flere ganger å ta sitt eget liv. I 1976 klarte hun det.
https://oslonye.no/sma-blinkende-lykter/

«Skam deg, Mayliss!» spilles på Drammens Teater ons 10.oktober kl 14.00 og kl 19.00 og i  Lillestrøm kultursenter ons 7.november kl 19.00. Varighet 1 time 10 min. Det er en liten perle av en forestilling som tematisk treffer et godt voksent publikum

Adkomst Lillestrøm; tog hvert 10 min. Tar 10 min fra Oslo S, deretter tre minutter å gå til kultursenteret.

Velkommen!

Liv Hege Nylund 

Med: Liv Hege Nylund  
Av: Elsie Johansson
Regi: Marika Lagercrantz
Scenografi og kostymedesign: Hans Petter Harboe
Musikk: Asgeir Skrove 
Lysdesign: Geir Ola Brattaker
Forlag: Colombine Teaterförlag
Oversettelse: Liv Hege Nylund

Produsent : Turnéteatret i Trøndelag

 

Monologen er en usentimental, humoristisk og eksistensiell skildring av et kvinneliv.

Gjennom stykket får vi kjennskap til de valgene hun måtte ta for å overleve, men som også frarøvet henne det hun lengtet mest etter. Nå vil hun ikke lenger bare eksistere. Hun vil leve mer. Mye mer!

 

 «Skam deg, Mayliss!» er en monolog etter en roman (Sin ensamma kropp) av den prisbelønte svenske forfatteren ELSIE JOHANSSON. Hun har i flere bøker gitt en stemme til en oversett gruppe kvinner som har kommet i den «den usynlige alder».

Mayliss Palle Johnsen er enke, barnløs og livshungrig. Håndverkeren som nettopp har renovert badet hennes står plutselig i døren med en bukett roser. Det setter i gang en tsunami i henne, følelser hun ikke har turt å vedkjenne seg velter frem, men fører også til et dramatisk oppgjør med fortiden hennes.

         

Liv Hege Nylund er fra Lillestrøm. Hun har vært med på å bygge opp regionteatret i Trøndelag hvor hun har virket som skuespiller, regissør, dramatiker og teatersjef.

Hun har jobbet på flere teatre, blant annet Svenska Riksteatern, Det Norske Teatret, Hordaland Teater, Trøndelag Teater, Åarjelsaemien Teatere og Turnéteatret i Trøndelag. Hun har hatt gjestespill på Oslo Nye Teater, Nordland Teater, Den Nationale Scene og Nationaltheatret.

Som dramatiker og regissør har hun tatt for seg flere kvinneliv som Fredrikke Marie Qvam og samenes pioner Elsa Laula. Selv har hun gjennom karrieren framstilt en rekke kvinneskikkelser som Cora Sandel på Trøndelag Teater og ikke minst gjorde hun suksess med monologen «Sabina»(etter en roman av Karsten Alnæs). Hun spiller for tiden monologen «Skam deg, Mayliss!» etter en roman av Elsie Johansson, men nå er hun også aktuell i «Små blinkende lykter» – et program om Tove Ditlevsen i tekst og tone.