"SNE" AV ODD JOHAN FRITZØE – FESTFORESTILLING 17. JANUAR I HAMMERFEST

Arktisk kultursenter i Hammerfest er 10 år og feirer begivenheten bl.a med nypremiere på forestillingen Sne av Odd Johan Fritzøe. Og med en helt ny besetning dansere; Erlend Danielsen, Kira Senkpiel, Elisabeth Holth, Severin Romer Iversen og Isabell Bartnes Johansen. Bare Eirik Raude er med fra tidligere turneer og spiller perkusjon sammen med Marcus Lewin.
Koreografen mottok Kritikerprisen i 2009 for forestillingen, som hadde premiere i Bærum Kulturhus og ble senere danset på Bølgen Kulturhus i 2010. Og nå som da, med femten barn fra den lokale kulturskolen med på scenen. Den 17. januar reiser den monomentale scenografien av billedkunstner Karl Hansen seg igjen akkompagnert av musikken til komponist Bjarne Kvinnsland.
Aftenposten skrev: «Fritzøes bruk av drøm og virkelighet og isdekte tinder og fjell, gjør dette til frydefull dans. Sne er generøs, den gir og den generer glede og begeistring.» Festforestillingen 17. januar 2019 kl. 18 er et bestillingsverk fra Dansearena nord, Arktisk kultursenter og Hammerfest kulturskole.