Teatermuseets vårprogram

Arrangementer frem til sommeren 2017:
lise fjeldstadSkuespiller Lise Fjeldstad kommer til Havesalen i Frogner Hovedgård, søndag 5. februar kl. 13.00, og forteller fra sin karriere i norsk teater, i samtale med scenograf Einar Dahl. – Lise Fjeldstad må regnes som en ener i sin generasjon av skuespillere og har først på Det Norske Teateret og senere på Nationaltheatret skapt gripende rolletolkninger i mange minneverdige forestillinger. Lise Fjeldstad har også spilt på andre norske scener og i film og mye i Fjernsynsteatret. Hun har i de senere år også virket som regissør.
 
barthold halleSceneinstruktør Barthold Halle kommer til Ballsalen i Frogner Hovedgård, søndag 26. mars kl. 13.00, og forteller fra sin karriere i norsk teater, i samtale med scenograf Einar Dahl. Barthold Halle er en nestor innen norsk teater og har vært en ener blant norske sceneinstruktører. Han har satt i scene utallige minneverdige forestillinger og var også en periode teatersjef på Oslo Nye Teater. – Han vil fortelle om en del norske urpremierer han har vært med å få frem på norske scener og litt om Folketeatret og Oslo Nye Teater, da Toralv Maurstad og han overtok teatret.
 
unni bernhoftSkuespiller Unni Bernhoft kommer før årsmøtet søndag 21. Mai kl. 13.00, for å snakke om sitt rike liv både på og utenfor scenen. – Unni Bernhoft ble født inn i norsk teater med den legendariske revy-forfatteren Bias Bernhoft som far. – Som 16-åring debuterte Unni Bernhoft i “Pippi Langstrømpe” på Edderkoppen og medvirket deretter i en rekke revyer på både dette teateret og på Chat Noir til langt inn på 1960-tallet. – Som hele byens yndling ble hun spesielt kjent for sin vise “Lille Frøken Stang” (spesial-skrevet av Bias til sin datter), og de fleste kjenner henne i dag som pikkoloen i den legendariske norske filmen “Fjols til Fjells”.
Hilsen styret i Teatermuseets venner ved scenograf Einar Dahl.