Tema Teater på Litteraturhuset 7. september

KJÆRE MEDLEM AV KUNSTNERFORENINGEN
Tema Teater mottok Blomstipendiet høsten 2017 for å arbeide frem en forestilling med fokus på våre nobelprisvinnere i litteratur. Vi har hatt premiere og spilt forestillinger denne våren og sommeren.
Nå kommer vi med KRANSEN OG KRONEN til Litteraturhuset i Oslo fredag 7.september kl. 19.00
KRANSEN OG KRONEN med tekster av Bjørnson, Hamsun og Undset, spiller på Litteraturhuset (sal Nedjma).
Billetter kjøpes på eBillett: https://pay.ebillett.no/purchase.php?partner_id=1312&show_id=5591454
I forestillingen treffer du Kristin Lavransdatter, Victoria, dronning Maria Stuart av Skottland og fiskerjenten Petra, alt gestaltet av skuespiller Gro Ann Uthaug. Johan Sebastian Bach binder karakterene sammen til en helhet, vakkert formidlet av fiolinist Marieke Bettman.
Bjørnson, Hamsun og Undset tilhører skattkisten som ligger i vår litteraturarv. De er Norges nobelprisvinnere i litteratur. Det å løfte frem disse tekstene via teateret er et viktig og spennende arbeid. Vårt publikum fra Skaun i Trøndelag, til Gran i Oppland har sittet som fjetret. Nå kommer vi til Oslo og gleder oss veldig. Da vi hadde forestilling på Gjøvik 15de august fikk vi disse tilbakemeldingen fra to av de fremmøtte:
 
«Fantastisk forestilling med et innblikk i kjente kvinners liv og følelser. Gro Ann Uthaug leverer virkelig på topp, og det er en hjertens fryd å få oppleve denne forestillingen!
Og den musikalske sammenvevingen av tablåene gjør fiolinist Marieke Bettman på en fremragende måte. Forestillingen anbefales til alle som ønsker seg en sanselig time senekunst i særklasse!»
«Er so imponert over korleis Gro Ann Uthaug svitsjar frå ung til gamal, frå det sårbare til dei sterke kvinneskikkelsane, utruleg nydeleg gjort….og so Marieke Bettman som understrekar dette med sitt flotte fiolinspel…..ein ganske so spesiell onsdag på prestgardslåven.»
 Forestillingen er støttet av Oppland Fylkeskommune og Kunstnerforeningen. Turnéstøtte er gitt fra Nasjonalbiblioteket, Fritt Ord og Oppland Fylkesbibliotek, for meir om oss: www.temateater.no
Se om arrangementet på Litteraturhuset her:
http://litteraturhuset.no/arrangement/kransen-og-kronen/