Vekommen til Membran – Beethovens Testamente på Den Norske Opera og Ballett 6. og 7. Juni

Foto: Trine+Kim Designstudio
Foto: Trine+Kim Designstudio

Das Heiligestadstestamente er et vitnesbyrd om komponistens Beethovens innerste tanker. Forestillingen Membran – Beethovens testamente presenterer nyskrevet musikk både lydlig og visuelt med en uvanlig blanding av døve og hørende utøvere. Og ikke minst Operakoret.
Koreograf Sølvi Edvardsen har sammen med blant annet komponist Synne Skouen, noen av landets mest spennende sceneutøvere samt musikere fra Musikkgruppen AKKU, laget et helt spesielt musikkunivers i Beethovens ånd. En musikalsk helaften som både kan sees  og høres.Forestillingen er en visuell konsert med uttrykk fra moderne dans og fysisk teater, og utforsker landskapet mellom lyd og stillhet. Hva er lyden i det stille rom? Hva er musikk for den som ikke hører? Det vi har felles er det fysiske språket – og Musikken i det indre landskap. Man utfordres i forståelsen av hva musikk er. Og ikke minst hva døvhet er.
Ideen til prosjektet kom opprinnelig fra prosjektleder Rita Lindanger som selv er døv og pianist. Sammen med utøverne Ipek D. Mehlum, Ronny Patrick Jacobsen, Anne-Line L. Kirste, Ruth Wilhelmine Meyer, Lars Andreas Haug og Elfi Sverdru,p er hun å se på scenen på Den Norske Opera og Ballett. Ved siden av musikken til Synne Skouen,         L.V. Beethoven, Jana Winderen og lyddesign ved Lasse P. Nøsted fra NOTAM, er Meyer, Haug og Sverdrup medskapende musikere i forestillingen.
Kjøp billetter på www.operaen.