"Kunstnervenner" – av Jahn Otto Johansen – et julegavetips!

Jahn_5212624a[1]Boken “Kunstnervenner” av Jahn Otto Johansen er nylig kommet på markedet. Boken er utgitt i forbindelse med at Jahn Otto fyller 80 år våren 2014. De som ikke rakk å bli med på Tabula gatulatoria, kan nå skaffe seg en utgave med signaturhilsen ved direkte henvendelse til forfatteren på e-post jahnotto(att)getmail.no
 
 Dette sto i Porsgrunn Dagblad ved lanseringen:
– Bakgrunnen for at jeg skrev boka, er at jeg ble kjent med bildende kunstnere som ble mine venner for resten av livet, allerede mens jeg var i Porsgrunn, sier Johansen. Han forteller at denne vennekretsen økte etter at han ble formann i Kunstnerforeningen. – Der ble jeg kjent med kunstnere som Ludvig Eikaas, Kaare Espolin Johnson og Gunnar S., sier Johansen. Johansen har tidligere skrevet bøker om kunst, men den siste boka handler om forholdet til kunstnervennene.
– Her er det en bok som er skrevet med kjærlighet til alle de kunstnerne som jeg har vært så heldig å bli kjent med, og som vanket i vårt hjem, sier Johansen. Han understreker at han ikke er kunsthistoriker, men har fått hjelp av fagekspertise under skrivingen. – Det er først og fremst et nærbilde og en opplevelse av kunstnerne som mennesker, men selvfølgelig også deres kunst, sier Johansen.