Ny bok fra Dag Bredal

Dag Bredal analyserer i dette essayet forholdet mellom makt, politikk og kunst sett i historisk sammenheng og ender med å avdekke prosessen som har ledet til en stadig mer impotent og kjedelig kunst.
Etter forfatterens oppfatning har den interessante kunsten oppstått i spenningsfeltet mellom makthaverens vilje og kunstnernes ønske om frihet til innovasjon. I det 20 århundre har kunstnere kjempet for å bli fri fra den politiske makten. De lyktes et stykke på vei, bare for å oppleve at makten mistet interesse for kunst og for selv å bli underlagt et anonymt og autoritært byråkrati.
Resultatet er at det dynamiske spenningsforhold mellom kunst og makt, kunst og samfunn og kunst og publikum ble brutt. Vi har fått maktesløs kunst som ikke tas i betraktning der beslutninger tas, en utvikling som må lede til en politisk populisme som er fremmed overfor ideen om at kultur utgjør en forutsetning for det gode samfunn.
Forhåndssalg: Boken kommer i handelen fra 19. oktober. Frem til 5. oktober kan den bestilles fra forlaget til en favørpris på kroner 279 + frakt. (Ordinær pris er kroner 328). Boken er innbundet og er på 176 sider. Utgivelsen er støttet av Kulturrådet, Fritt Ord og Det Faglitterære Fond.
Ved bestilling sendes:  Navn,  Adresse, Postnummer til [email protected]
Bestillingene merkes: “Tilbud til Kunstnerforeningen”. Faktura vil følge forsendelsen.