Tone Klev Furnes med foredragsserie

Adolph_tidemand__til_web[1]Adolph Tidemand, selvportrett 1838)

”BLAUE STUNDE”-  EN FOREDRAGSSERIE TETT PÅ KUNSTNEREN ADOLH TIDEMANDS LIV OG VIRKE

Adolph Tidemand (1814-1876)
Kunsthistoriker Tone Klev Furnes, i samarbeid med Buen kulturhus inviterer til tre foredragskvelder i Buen kulturhus vinteren 2014. Tone Klev Furnes arbeider nå med sin femte bok, en kunstnerbiografi om Adolph Tidemand, som utgis på Dreyers forlag i november 2014. Her presenteres ny forskning, blant annet fra Tidemands rundt førti år i den tyske byen, Düsseldorf. Tones tre foredrag vil gi oss en forsmak på boken som kommer i november.  Tone har hatt forskningsopphold i Düsseldorf og andre tyske byer. Med impulser fra museumsformidlingen her har denne foredragsserien blitt til.
Arrangementene inngår i feiringen av 200 års jubileet for Adolph Tidemands fødsel i Mandal. Fra den vakre Elvesalen i Buen kulturhus ser man over på Adolph Tidemands barndomshjem, på andre siden av elven der lille Adolph seilte med sine båter. Videre skuer man den nye Adolph Tidemands bro, som nesten 200 år etter kunstnerens fødsel, binder sammen to bydeler og skaper nytt liv i byen som har fostret så mange store kunstnere. Dette er rammen for arrangementene, som finner sted tre onsdager i januar, februar og mars. I hovedtrekk vil de tre kveldene belyse

Onsdag 22/1  2014, kl 19 Tidlig karriere og de første studiereisene
Onsdag 26 /2 2014, kl 19 Kunstneriske høydepunkt –   livet i Düsseldorf
Onsdag 26 /3 2014, kl 19 Den etablerte Tidemand

Vi byr på musikk, foredrag, samtale og lett bevertning (ost, kjeks og druer). Det gis også anledning til å kjøpe valgfritt drikke til.
For mer info klikk her