KARL ERIK HARR er utnevnt til Æresmedlem i Kunstnerforenigen

Karl Erik Harr har i en årrekke gjort svært meget både for billedkunsten, ikke minst gjennom enormt mange verk som beskriver hans egen vakre landsdel, men også for Kunstnerforeningen. Han er en av våre fremste nyromantiske kunstnere, og arbeider i en romantisk realisme med figurative, effektfulle bilder blant annet av nordnorsk natur og folkeliv.

Karl Erik Harr vokste opp i Harstad. Han er utdannet ved Statens kunstakademi under Aage Storstein og Per Palle Storm fra 1962 til 1964. Han har illustrert flere bøker, blant annet av Knut Hamsun, Petter Dass og Erik Bye, men også bøker med egen tekst. Han har også utført flere dekorasjonsoppdrag. Karl Erik Harr debuterte på Høstutstillingen i 1967, og har siden hatt en mengde separat- og kollektivutstillinger. Han er innkjøpt av Nasjonalgalleriet. Harr drev en periode et stort egeneid galleri i sentrum av Harstad.

Harr er bosatt i Oslo, men har fra 1978 også hatt tilhold på Kjerringøy ved Bodø hvor han i 2019 åpnet eget museum.

Karl Erik Harr er tildelt Petter Dass-medaljen (1985) og Nordprofil-prisen (2001). Han er også æresborger av Harstad by og æresmedlem av Hamsun-selskapet. I 2007 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Nå er vi stolte av at han også er æresmedlem hos oss!
På bildet mottar Karl Erik Harr Bjørnsonstatuetten laget av Nina Sundby som bevis på sitt æresmedlemskap av foreningens leder Kari-Ann Grønsund