Frode Barth hyller Trygve Madsen

Fredrikstads internasjonale komponist Trygve Madsen blir hyllet på Norges Musikkhøgskole 1. Februar
Komponist og gitarist Frode Barth, hyller sin tidligere nabo, mentor og komponistkollega Trygve Madsen.
Barth ønske velkommen til gratis konsert der noen av Norges ledende musikere feirer komponisten Trygve Madsens karakteristiske musikk.
Interesserte må fylle inn navn og antall billetter på gratisbilett-linken under. Det er kun 50 eksklusive plasser som kan benyttes i slike konsertarrangementer nå.
Barth har også gått i bresjen for å lage en Jubileums CD.
Vi har ønsket å vise Trygves betydelige bredde som komponist, men også det vi mener er det beste som finnes av innspilte komposisjoner så langt – eksklusivt plukket fra 58 album + live konserter.
Publikum vil få en gratis dobbel CD som en ekstra bonus.
De som ikke har CD-spiller får naturligvis også en link til nedlasting.
Musikere: Magnus Staveland, sang, Torun Torbo, fløyte, Jens Harald Bratlie, piano, Frode Barth, gitar, Bjarne Magnus Jensen, fiolin, Inga Grytås Byrkjeland, cello, Marinette Tonning-Olsen, horn, João Miguel, obo og Magne Fossum Løvdal, piano
De som ikke kan komme på konserten, men som er interessert i Trygve Madsens musikk, kan henvende seg til Musikk-Husets Forlag og be om en gratis jubileums CD, eller link til nedlasting.
Trygve har et nært samarbeide med forfatter, tegneserietegner og illustratør Thore Hansen også fra Fredrikstad: – Vet du, vi inngikk en avtale, Trygve og jeg, over et glass øl eller tre for mange Herrens år siden… Trygve ville at jeg skulle lage omslagene til partiturene han håpet å realisere i livet. Det har jeg gjort, og det er blitt mange, veldig mange etter hvert. (Sitat fra Fredrikstad blad.) Alle de trykte utgivelsene til Trygves komposisjoner publisert av hansforlegger Musikk-Husets Forlag som utgjør mer enn 150 publikasjoner, har en unik illustrert forside av Hansen. Tegningene er ikke direkte forklarende, og Hansen styrer elegant unna en direkte tolkning av det musikalske innholdet, da musikken står på egne ben. Illustrasjonene er alikevel viktige og setter en kreativ spiss på utgivelsene der musikere kan få litt ekstra snadder å inspi-reres av. Samspillet mellom Hansen og Madsen åpner dessuten for musiske virkemidler også innen visuell kommunikasjon. Det er første gang noe så eksklusivt og unikt har skjedd i musikkhistorisk sammenheng.
Det blåser nå en positiv vind, der det klinger Madsen klanger:
Senere i år skal Barth produsere en innspilling av Madsens samlede Romanser for sang og klaver.
Dette utgjør ca. 50 komposisjoner. Dette er som en skattekiste, et betydelig materiale av praktfulle sanger som aldri har blitt innspillt tidligere.
Vi er glade for å ha med oss stjernesangerne Johannes Weisser, Tora Augestad, Magnus Staveland og Julie M. Kleive samt pianistene Jens Harald Bratlie, Joachim Kwetzinsky og Magne Fossum Løvdal.