Frode Barth og Trond Bjertnes inviterer til release party

barthMin dokumentardebut “Dans på nevroser” blir sendt i NRK2, 13. Juni kl. 20.55 (reprise 14. juni kl.12.40).
I den forbindelse vil vi gjerne invitere åndsfrender fra Kunstnerforeningen til dobbel-release på Deichmanske bibliotek, filial Grünerløkka, Schous Plass 10, kl. 20.00 samme kveld i 2. etg.
Det blir en avdeling der Bjertnes og jeg fremfører smakebiter fra albumet “La oss le” som består av 53 nye tonesatte dikt (MTG Music), etterfulgt av visning av dokumentaren når den blir kringkastet kl. 20.55.
I 1994 hadde vi på samme måte dobbel-release av albumet “Egentlig” da den første TV dokumentaren om Trond ble sendt i NRK “U”.
Dokumentaren “Åndsfyrsten” ble sendt i TV2 samtidig som albumet “Jeg” hadde release i 1997.
Det er artig at vi igjen klarer en dobbel-release med album nr. 3.
Håper mange åndsfrender har anledning til å feire sammen med oss denne kvelden.
Det vil bli rikelig med forfriskningsmuligheter i biblioteket.
Dokumentaren handler om vennskapet og samarbeidet med poeten Trond Bjertnes som har diagnosen Aspergers syndrom og mange utfordringer i livet.


Filmen viser også hvordan to gode venner arbeider med sine respektive uttrykk, hjelper og drar veksler på hverandre. Vi får se hvordan de forbereder seg til studio innspilling i Rainbow Studio med legendariske Jan Erik Kongshaug som lydtekniker.
Vi møter også de respekterte jazzmusikerne Jon Christensen, trommer, Tore Brunborg, saxofon, Frode Haltli, akkordeon, Mats Eilertsen, kontrabass, Per Oddvar Johansen, trommer og Frode Barth, gitar.
Sammen med disse musikerne leser Trond sine dikt til Barths musikk.

I dokumentaren møter vi også den legendariske sangpedagogen Rigmor Tarøy og Psykiateren Warren Brodey.

https://www.youtube.com/watch?v=c4RSfLsKHf8