Kristin Skaare – ny cd-utgivelse 23. august

FXCD389_290x260[1]Nytt ”interaktivt” solo-album med Kristin Skaare
Hun inviterer lytterne inn i et stille, ambient og melodisk rom
Hun begynte sin karriere i musikkbransjen som vikar for en full pianist og har siden spilt med utallige norske og internasjonale artister. Hun lar seg bortimot hudløst inspirere og influere av omgivelsene – enten det er sirenene fra utrykningene 22.juli eller en flue som forstyrrer henne mens hun improviserer.Kristin Skaare utgir nå sitt tredje solo-album. Den forrige het ”VAR”. Nå kommer ”ER”, og hun er tilbake der hun debuterte i 1999: På Kirkelig Kulturverksted.
”ER” er en instrumentalplate med Kristin Skaares flygel i sentrum for alt som skjer. Produksjonen har rom nok i seg til at lytteren kan bringe noe av sitt eget med seg inn i musikken. Så mange innspillinger nå lages med tanke på å “skyte gjennom” i radiospilling. Dette er en produksjon som går en litt annen vei. Den er mikset av Kai Løland som har tatt vare på dynamikken og unnlatt å bruke komprimering og andre teknikker for å pakke sammen og mette lydbildet.
imagesCA3A29SZ– Jeg har gått inn i et stille rom, søkt å høre hva som oppstår i meg utfra en stillhet, sier Kristin om sitt nye prosjekt. Hun har i over 20 år fått regelmessig undervisning i meditasjonslære, men går ikke med på å kalle musikken sin for ”meditasjonsmusikk”. Likevel nekter hun ikke for at den er meditativ.
I tillegg til Kristin og flygelet hennes medvirker Ole Henrik Moe og Kari Rønnekleiv på fiolin og Erland Dahlen på perkusjon.
I buketten av egne komposisjoner har Kristin Skaare også tatt med noen kjente sanger, bl.a. ”Til Ungdommen” og ”Barndomsminne fra Nordland”. – Det kan være godt med noen knagger, noe man kan kjenne igjen oppi det nye som skapes her og nå, og vi har også lekt med klisjeer, enten de er fra samtidskomponister, populærmusikk, klassisk musikk eller jazz, sier hun.
Kristin har forsynt omslaget med en liten historie til hver låt. Her er en av dem, til komposisjonen ”VÅR FLUES KIRKE”:
– Denne er inspirert av en ualminnelig fet, lat og ekkel flue. Den slo leir på flygel-tangentene under hele innspillingen. Hvis den rørte på seg, var det innen en radius på et par tangenter, og den vendte alltid tilbake til utgangspunktet. Jeg forsøkte å spille den vekk, men uten hell. Det kommer en salme ut av denne friksjonen: “Ingen vinner frem til den evige ro”. Jeg tror denne flua var helt uenig i den påstanden…
1. Her 2. Sommer 3. Til ungdommen 4. Ømt 5. Komme hjem 6. Yr 7. Er 8. Hvileskjær      9. Vår flues kirke 10. Vår
For mer informasjon klikk her