|

Lunsj med kultur og konserten "La follia"


Foto: Tom Henning Bratlie/ Berre.
Velkommen til Lunsj med kultur og konserten “La follia”. Prosjektet er et samarbeid mellom barokkensemblet Christian IV Consort og barokkdanseren Elizabeth Svarstad.
Konserten utforsker dansen og komposisjonsformen “la follia”, som var populær over hele Europa i barokken.
Dansen kom fra Spania, og etter hvert (særlig med den franske komponisten Lully) etablertes en fast akkordprogresjon som man improviserte eller skrev variasjoner over. Ved å framføre varianter fra ulike land og generasjoner vil ensemblet og Svarstad by på en forestilling som viser fram barokkens ulike stiler i en forståelig og tilgjengelig form.
Etter konserten blir det samtale med danser Elizabeth Svarstad om “Information i Dandsingen” på Scene HumSam, Universitetsbiblioteket (1. etg).
Hun vil snakke om hvordan hun har arbeidet med historiske kilder i sin forskning på det som en gang var en levende praksis av dans og bevegelse, men som nå ligger bevart som dokumenter i arkivesker. I tillegg før vi høre om hvordan man skulle stå, gå og hilse på riktig måte, samt bruke vifte, lommetørkle og snusdåse.
Svarstad har skrevet doktoravhandling om dans som sosial dannelse i Norge på 1700- og 1800-tallet. Med 15 norske dansebøker som hovedkilder har hun behandlet repertoar, danseundervisning, ball og selskapsliv, dans som del av den militære utdannelsen og dannelse i form av etikette og regler for korrekt oppførsel.
Program
11:30: Konsert med Christian IV Consort og Elizabeth Svarstad, Vestibylen GSH.
12:15: Foredrag med Elizabeth Svarstad, SceneHumSam, Universitetsbiblioteket GSH.
Om ensemblet
Christian IV Consort ble startet i 2012 av musikerne Gunnhild Tønder (cembalo), Caroline Eidsten Dahl (blokkfløyte), Daniel Sæther (kontratenor) og Ingrid Økland (barokkfiolin). Alle medlemmene har spesialisert seg innenfor tidligmusikk, og er blant landets mest aktive utøvere på feltet.
På konserten 1. februar medvirker også barokkcellist og gambist Anna Carlsen Waldingbrett og luttisten Jadran Duncumb, som er med som vikar for Gunnhild Tønder.
Christian IV Consorts hjemmeside.
Om Lunsj med kultur
Lunsj med kultur er en serie ukentlige, gratis kulturarrangementer for studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo.
Lunsj med kultur rullerer på sted, og vil i løpet av våren 2019 foregå i Frederikke spiseri, Georg Sverdrups hus, Eilert Sundts hus, Niels Henrik Abels hus, Kjemibygningen, Helga Engs hus, Professorboligen, ZEB-bygningen, Harald Schjelderups hus og i Geitmyrsveien 69/71.
På programmet for våren 2019 finner du teater, dans, performance og slam-poesi. Det blir også konserter med blant andre Darling West, Konradsen, Matonas Afdahl group og Mariama Ndure.
Programmet er med forbehold om endringer.
Arrangør
Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt