"Rex Libris" NOPA 75, et samarbeidsprosjekt

Bjørn Gjerstrøm

Atle Bakken

 
 
 
 
 
Hva kunne vel passe bedre ved Nopas 75-års jubileum enn et samarbeid mellom generasjoner og stilarter?
Samtidskomponist Bjørn G. Gjerstrøm (72) og produsent/komponist Atle Bakken (49) ble fort venner i 2008 og er nå svangre med et musikalsk samarbeid som karakteriseres som “Bartok Meets Tech-House.”
“Jeg gjenkjenner genialitet når jeg hører det,” sier Bakken om Gjerstrøm. Bakken vet hva han snakker om, etter også  å ha samarbeidet med alle fra Stevie Wonder, the Police til Terje Rypdal. “Jeg gjenkjenner Bjørn som selve  “musikernes komponist”. I de seriøse miljøer, med sitt særegne og komplekse lydbilde, og  samtidig treffbare temaer. “Og hvor musikerne selv klapper med fiolinbuen etter å ja spillt hans verker.”
Gjerstrøm sier han gleder seg til å samarbeide med Bakken, etter å ha prøvd litt sammen på gutterommet for moro skyld. “Dette er en enestående utfordring” sier komponisten.
“Atle er en lyttende samarbeidsparntner og har definitivt sitt eget sound, som er meget gjenkjenbart. Jeg tror dette vil bli spennende for oss og lytteren” sier Gjerstrøm. Det vil fortelle det norske folk klart hva NOPA står for idag.  Dvs. kvalitet, utvikling og nyvinning. Selvsagt på et kommersielt og internasjonalt plan, avslutter komponisten, som også vil benytte seg av svært unge musikere ved urfremføringen.